Στον Δήμαρχο Σάμης μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Στο πλαίσιο των συναντήσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΣ Κεφαλονιάς και Ιθάκης με τους Αυτοδιοικητικούς Φορείς των Νησιών μας πραγματοποιήθηκε η πρώτη εξ αυτών με το Δήμαρχο Σάμης κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα.
Η συζήτηση με τον Δήμαρχο Σάμης εστιάστηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος σε ότι αφορά στις υποδομές, την ενέργεια και την έλλειψη προσωπικού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα εξής:
Το νέο Νόμο για την εκμίσθωση των παραλιών από την ΕΤΑΔ, ο οποίος πέραν των πολλών ζητημάτων για τα οποία κρίνεται, αφαιρεί ουσιαστικές αρμοδιότητες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς να έχει προηγηθεί σχετικός διάλογος.
Στην αδυναμία των Δήμων από 1ης Ιανουαρίου 2025 να ανταπεξέλθουν στο ενεργειακό τους κόστος, καθόσον η διαφορά στο ποσό της ανταποδοτικότητας μέσω της ΔΕΗ δεν μπορεί να καλυφθεί από ιδίους πόρους και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ώστε να μην μετακυληθεί στους δημότες.
Στην ανάγκη νέας αυξημένης χρηματοδότησης για την αντιπλημμυρική προστασία της Αγίας Ευφημίας, καθόσον οι προηγούμενες δημοπρατήσεις έχουν καταστεί άγονες.
Στην ανάγκη χρηματοδότησης εκ νέου του οδικού άξονα Καραβόμυλος – Αγία Ευφημία.
Στην ανάγκη χρηματοδότησης των μελετών για την ύδρευση στο σύνολο του Δήμου, ο οποίος αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα με τις πηγές της υδροδότησής του.
Στην ανάγκη ενίσχυσης του Δήμου με προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ εκτός των συνηθισμένων διαδικασιών προσλήψεων ειδικά στον τομέα των Τεχνικών Υπηρεσιών.
Στην συζήτηση παρέστησαν ο Γραμματέας της Ν.Ε. Αριστοτέλης Μπατιστάτος και οι υπεύθυνοι για θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Κιούρτσης και Παντελής Ιωαννίδης αντίστοιχα. Ο κύκλος των συζητήσεων με τους Δημάρχους των Δήμων μας και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Νησιών μας θα συνεχιστεί, έτσι ώστε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α.– ΠΣ Κεφαλονιάς-Ιθάκης σε συνεργασία με τον Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος να συντάξει επίκαιρες ερωτήσεις, οι οποίες θα κατατεθούν το προσεχές διάστημα στη Βουλή των Ελλήνων.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed