Λύσεις για την ΑγροΚτηνοτροφία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (Σ.Ε.Κ.) – η πανελλήνια συνδικαλιστική Οργάνωση που εκπροσωπεί όλους τους ΑγροΚτηνοτρόφους – στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συμμετέχει ενεργά η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, απέστειλε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων προτάσεις για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής περιόδου 2023 – 2027. Ανάμεσα στις λύσεις που προτείνονται είναι οι ακόλουθες :
1) Επιστροφή των Κοινοτικών Επιδοτήσεων στα προηγούμενα επίπεδα αυξημένες κατά 20%.
2) Αύξηση του πριμ πρώτης εγκατάστασης Κτηνοτρόφων κατά 100% σε σχέση με τους νέους γεωργούς, διότι για να δημιουργηθεί μια Κτηνοτροφική εγκατάσταση χρειάζονται δεκαπλάσια έξοδα σε σχέση με αυτά της γεωργικής εκμετάλλευσης.
3) Τροποποίηση του νόμου αδειών λειτουργίας ώστε να υπάρχει ευελιξία στην ολοκλήρωση έκδοσης αδειών.
4) Δικαίωμα στις συζύγους γεωργών να μπορούν να δημιουργήσουν Κτηνοτροφική εκμετάλλευση μέσω του προγράμματος νέων γεωργών γιατί έτσι θα υπάρξει καθετοποίηση παραγωγής ζωοτροφών και εκτροφής ζωικού κεφαλαίου, ενισχύοντας την θέση της γυναίκας στην κοινωνία μας.
5) Αύξηση της Συνδεδεμένης Επιδότησης για την Αιγοπροβατοτροφία: Για νησιά 30€/θηλυκό ζώο, για τις πεδινές περιοχές 20€/θηλυκό ζώο, για τις αρνάδες αναπαραγωγής 10€/αρνάδα και για την Βοοτροφία : Αγελάδες 200€/ζώο, Μοσχάρια ηλικίας έως 14 μηνών 200€/ζώο Μοσχάρια ηλικίας 14-24 μηνών 250€/ζώο και Μοσχίδες Αναπαραγωγής: 500€/ζώο.
6) Επιδότηση Κτηνοτρόφων με επιπλέον 160 εκατομμύρια ευρώ, λόγω αυξημένου κόστους εκτροφών.
7) Εκχώρηση δικαιωμάτων των Κτηνοτρόφων ανά έτος από το Εθνικό Απόθεμα, ανάλογα με το ζωικό κεφάλαιο που διατηρούν και όχι μια φορά για το πρώτο έτος εκτροφής το οποίο δηλώνουν, και κατάργηση της επιδότησης βοσκοτόπου σε όσους συντηρούν βοσκότοπο χωρίς να έχουν ζώα.
8) Δημιουργία προγράμματος ψηφιακού ανασχηματισμού των 47 εκατομμυρίων ευρώ ώστε Κτηνοτρόφοι να επισκέπτονται με επιδότηση 100% αγροκτηνοτροφικές μονάδες στο εσωτερικό, ή στο εξωτερικό, για να δούνε δια ζώσης επιτυχημένες παραγωγικές μονάδες και να αντιληφθούν τις αλλαγές που πρέπει να πραγματοποιήσουν με αποτέλεσμα να αυξήσουν την παραγωγικότητα.
9) Οι γεωργικοί σύμβουλοι να αμείβονται ανάλογα με την αύξηση αποδόσεων που πετυχαίνουν οι Κτηνοτρόφοι ανά εκμετάλλευση όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. 10) Να ξεκαθαρίσουν άμεσα τα οικολογικά σχήματα ανάλογα με τις συνθήκες.
Μόνο έτσι, η νέα Ευρωπαϊκή Κοινή Αγροτική Πολιτική θα στηρίξει την Κτηνοτροφία συμβάλλοντας στην αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (Α.Ε.Π.) της χώρας, στην αυτάρκεια των τροφίμων και την επισιτιστική ασφάλεια και στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Από τον Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed