Ο μεγάλος «άσος» του Μονάχου και… ολίγον από Αίγυπτο

Σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται οι Βαυαροί, σε τέτοια παιχνίδια όποιος τους υποτιμήσει στο τέλος δεν θα βγει κερδισμένος. Η Μπάγερν έχασε τον τίτλο στη Γερμανία από τη Λεβερκούζεν και θα παλέψει, πλέον, για τη 2η θέση στην Bundesliga.
Μετά το 2-2 του Λονδίνου, κόντρα στην Άρσεναλ, έχει μία καλή ευκαιρία να σώσει τη σεζόν και να προκριθεί στα ημιτελικά του Champions League. Την παράδοση τη διατηρεί, απέναντι στους Άγγλους. Βέβαια, η πρόσφατη είναι λίγο πίσω στον χρόνο. Από τον Νοέμβριο του 2015 έως τον Μάρτιο του 2017 οι ομάδες συναντήθηκαν 3 φορές στη διοργάνωση, με τους Γερμανούς να έχουν ισάριθμες νίκες με 5-1 (2 μέσα, 1 έξω). Ως ειδικό βάρος, στην Ευρώπη, η Μπάγερν Μονάχου κρίνεται πως κουβαλάει μεγαλύτερο. Παίκτες όπως οι Κέιν, Σανέ, Μίλερ, Νόιερ καλούνται να βγάλουν ποιότητα και εγωισμό, μια και αρκεί η νίκη με οποιοδήποτε σκορ στους γηπεδούχους για να περάσουν. Οι φιλοξενούμενοι, όπως συμβαίνει εδώ και κάμποσα χρόνια, μόλις αρχίσουν να επιβαρύνονται από τους στόχους που κυνηγούν, αντιμετωπίζουν ζόρια. Στον 1ο προημιτελικό έχασαν μεγάλη ευκαιρία, ώστε να πάρουν έστω οριακό αβαντάζ κόντρα στους Βαυαρούς. Ακολούθησε, πάλι εντός, η ήττα από την Άστον Βίλα (0-2) για την Premier League, όπου άφησε εκτός κορυφής την Άρσεναλ. Η καλή Μπάγερν είναι το αγωνιστικό φαβορί για τη νίκη και την πρόκριση. «Άσος».
Πάμε στην Αίγυπτο όπου η ανωμαλία με τους ατέλειωτους αναβληθέντες αγώνες των παραδοσιακά μεγάλων ομάδων έχει δημιουργήσει μία παράξενη εικόνα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Δεν είναι σύνηθες να βλέπεις πρώτη την Πίραμιντς, δεύτερη την ΕΝΠΠΙ και 3η την Αλ Μάσρι. Πρέπει να κατέβεις πολύ πιο κάτω για να βρεις την ΑΛ Άχλι και την Ζαμάλεκ, ομάδες που κρατάνε αρκετά καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Σύμφωνα με την βαθμολογία, η δεύτερη ΕΝΠΠΙ θα υποδεχτεί την τελευταία Ελ Ντακλίεχ. Αναμέτρηση που δίνει την ευκαρία νίκης στους γηπεδούχους που σαφώς υπερτερούν σε όλους τους τομείς έναντι της αντιπάλου τους. Χωρίς νίκη στα τρία τελευταία, αλλά επιτυχία θεωρείτε το 2-2 που απέσπασε στο τελευταίο της αγώνα κόντρα στη μεγάλη Αλ Άχλι. Η Ντακλίεχ θεωρείται ήδη υποβιβασμένη ομάδα. Με μόλις 9 πόντους δεν έχει τύχη παραμονής. Πριν λίγες μέρες απέλυσε ακόμα ένα προπονητή (ήταν ο τρίτος που έκατσε έκατσε για μόλις 4 αγώνες), προσπαθώντας μέσα από τέτοιες αλλαγές να συνέλθει, πράγματα αδύνατον. Πως να συνέλθει μία ομάδα που για τελευταία φορά νίκησε το περασμένη Σεπτέμβρη;

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed