Απελπιστική είναι η κατάσταση στα Σβορωνάτα στην ανατολή της τουριστικής σεζόν, ο Διονύσης Μινέτος αγρόν ηγόρασε, ο σώζων εαυτόν σωθήτω και καλά κόλυβα στους… ζωντανούς

Για πολλά καταλύματα η τουριστική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει, άλλα προετοιμάζονται για να δεχθούν τους πρώτους επισκέπτες τους πριν από το Πάσχα ή λίγο μετά από αυτό, ωστόσο η κατάσταση στα Σβορωνάτα είναι από τραγική έως απελπιστική.
Ο λόγος αφορά το παραλιακό μέτωπο (δρόμος αεροδρομίου, Άμμες κτλ) όπου από τύχη ζούμε όσοι περνάμε από εκεί και το πετυχαίνουμε επειδή ξέρουμε τις… κακοτοπιές. Το σημερινό ρεπορτάζ στο σημείο αποδεικνύει πως λόγω συγκυριών και συνωμότησης του σύμπαντος έχουμε φύγει ζωντανοί. Τεράστιες λακκούβες σε όλο το μήκος του δρόμου, χαντάκια όχι μόνο στο πλάι, αλλά και καταμεσής του οδοστρώματος. Σπασμένα παγκάκια, οικοδομικά υλικά και κλαδιά από τα δέντρα στον δρόμο, σπασμένα και σκουριασμένα κάγκελα συνθέτουν ένα σκηνικό πραγματικής αποκάλυψης. Όχι της Αποκάλυψης του Ιωάννη (κοντά σε αυτήν), αλλά της αποκάλυψης της δημοτικής αρχής του Θεόφιλου Μιχαλάτου και του Αντιδημάρχου του επί των Τεχνικών Θεμάτων, Διονύση Μινέτου. Αφού υποσχέθηκαν λαγούς με πετραχείλια και υφάρπαξαν την ψήφο στις πρόσφατες εκλογές, τώρα σφυρίζουν αδιάφορα και αναγκάζουν τους επαγγελματίες της περιοχής και πρόσφατους ψηφοφόρους τους να καταριούνται την στιγμή που πήγαν στην κάλπη και τους ψήφισαν. Ήδη έχουν σημειωθεί μερικά τροχαία (ευτυχώς ελαφρά) κυρίως με μηχανάκια που δεν μπορούν να σταθούν σε αυτό το οδόστρωμα, ενώ την περασμένη εβδομάδα, όπως καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής, περαστικός παραπάτησε στο πεζοδρόμιο και παραλίγο να καρφωθεί κυριολεκτικά στα σπασμένα κάγκελα που χάσκουν πριν… κατρακυλήσει για την θάλασσα. Μια άλλη καταγγελία μιλάει για ελαφρύ τραυματισμό ατόμου που έπεσε μέσα στο σπασμένο φρεάτιο, στο οποίο μάλιστα έχουν φυτρώσει μέσα λουλούδια που την νύχτα το κάνουν ακόμη πιο… αόρατο στους περαστικούς. Επειδή σε λίγες ημέρες η κυκλοφορία οχημάτων και επισκεπτών θα αρχίσει να πυκνώνει επικίνδυνα στην περιοχή, οφείλει ΧΘΕΣ η παρούσα δημοτική αρχή, έστω και την ύστατη ώρα να κάνει τα αυτονόητα. Σε διαφορετική περίπτωση τραυματισμού ή ακόμη τίποτε χειρότερου (ελπίζουμε να μην συμβεί) τότε αρκετοί πρέπει να καταλήξουν πίσω από της φυλακής τα σίδερα, που είναι για τους… λεβέντες.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed