Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται το έργο της βραχοπροστασίας της Εθνικής Οδού Αργοστολίου-Σάμης, ολοκληρώνεται πολύ σύντομα

Τρεις είναι οι βασικοί οδικοί άξονες της Κεφαλονιάς και οι τρεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Ωστόσο, τόσο ο προηγούμενος Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, όσο και ο νυν, Σταύρος Τραυλός, προσπαθούν να λύσουν τα πιο σημαντικά προβλήματα.
Οι οδικοί άξονες Αργοστολίου-Ληξουρίου, Αργοστολίου-Σάμης και Αργοστολίου-Πόρου εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση πάνω από το 70% της κίνηση των οχημάτων του νησιού μας. Πάνω σε μελέτες που είχαν εκπονηθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, αλλά και με την προσθήκη νέων και ύστερα από τη νέα χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και οι τρεις αυτοί οδικοί άξονες θα βελτιωθούν σημαντικά το αμέσως επόμενο διάστημα. Ήδη σήμερα το πρωί, ενημερωθήκαμε από τον Αντιπεριφερειάρχη, Σταύρο Τραυλό, ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η βραχοπροστασία στον δρόμο Αργοστολίου-Σάμης, στο σημείο Αγραπιδιές και πολύ σύντομα το έργο θα τελειώσει σε όλο του το μήκος. Μένει να δούμε από εδώ και πέρα και τον δρόμο προς το Ληξούρι, όπου σε μερικά σημεία του, κυρίως από τα Φάρσα μέχρι και τα Ζόλα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από τις πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα. Πάντως, σύμφωνα με διαβεβαίωση από τον κ. Τραυλό έχουν ήδη εκπονηθεί μελέτες από την υπηρεσία και το έργο βραχοπροστασίας και εκεί θα ξεκινήσει πολύ σύντομα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed