Στο ανακαινισμένο Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής στον Αίνο, πάνω από τα Αργίνια τελέστηκε σήμερα το μεγαλύτερο ορεινό πανηγύρι της Κεφαλονιάς

Μπορεί να γιορτάστηκε με καθυστέρηση λόγω των μέτρων που είχαν παρθεί για τον κορωναϊό, ωστόσο το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής στον Αίνο συγκέντρωσε στα ορεινά της Κεφαλονιάς μεγάλο αριθμό προσκυνητών.
Έχει χαρακτηριστεί, όχι τυχαίο, το μεγαλύτερο ορεινό πανηγύρι της Κεφαλονιάς και σήμερα αυτό αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά, αν και οι διοργανωτές έκαναν λόγο για λιγότερο κόσμο από πέρσι. Ωστόσο, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την διαφορετική ημερομηνία (άλλο την εβδομάδα του Πάσχα και άλλο μέσα Ιουνίου) και βέβαια όλα όσα έχει βιώσει ο κόσμος, που φοβάται ακόμη και τον… ίσκιο του λόγω του κορωναϊού. Ο π. Φώτιος Γαβριελάτος κήρυξε στους πιστούς και υπογράμμισε ακόμη μια φορά την σχέση των ανθρώπων με την Παναγία. Η εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής έκανε την γνωστή περιφορά από το Μοναστήρι στην Πηγή και από εκεί στο Αλώνι και ξανά πάλι στο Μοναστήρι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι φέτος η Μονή, που χρονολογείται από το 1400, έχει ανακαινιστεί πλήρως και οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι υψηλού επιπέδου για το μέρος το οποίο βρίσκεται. Μετά το πέρας της λιτανείας και της ευλογίας των άρτων ακολούθησε τραπέζι για όλους τους συμμετέχοντες, με το μενού να έχει την πατροπαράδοτη γίδα βραστή και σούπα. Χρόνια πολλά σε όλους και του χρόνου να τιμήσουμε την Ζωοδόχο Πηγή τη Νέα Παρασκευή μετά το Πάσχα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed