Υιοθέτησε την άποψη του Υπουργείου Πολιτισμού το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, το νέο Μουσείο θα είναι έτοιμο το 2023 με χρήματα του ΕΣΠΑ

Ως ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η χθεσινή απόφαση με ευρεία πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου αναφορικά με το Μουσείο της πόλης, που επί έξι και πλέον χρόνια στέκει σαν φάντασμα στο κέντρο της πρωτεύουσας του νησιού μας.
Σύμφωνα με την άποψη του Υπουργείου Πολιτισμού το υπάρχον κτήριο θα πρέπει να κατεδαφιστεί, αφού έχει υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές από τους σεισμούς που έχουν πλήξει την Κεφαλονιά από το 1965 και μετά, έτος που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του. Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν ήταν και ότι καλύτερο είχε χτιστεί στο νησί μας, μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1953 και μοιραία πρέπει να αλλάξει σελίδα. Περίπου δύο ώρες κράτησε η συζήτηση για το θέμα, όπου ακούστηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα από όλους σχεδόν τους Δημοτικούς Συμβούλους, ενώ θέση πήρε και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κουρής, που ήταν παρόν στην συνεδρίαση. Μετά από διαλογική συζήτηση στο τέλος έφτασαν προς ψήφιση τρεις προτάσεις. Αυτή του Δημάρχου, Θεόφιλου Μιχαλάτου, που είχε και την στήριξη της Εφορίας Αρχαιοτήτων του νομού μας, που έκανε λόγο για κατεδάφιση του παρόντος οικήματος και ανέγερση νέου στην ίδια θέση με προοπτική στο τέλος του 2023 να είναι έτοιμο με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Η δεύτερη πρόταση που στήριξε ο Αλέξανδρος Παντελειός και ουσιαστικά ήταν η πρόταση που έχει καταθέσει το ΙΚΙ έκανε λόγο για ενίσχυση του παρόντος κτηρίου και λειτουργία του. Η τρίτη πρόταση, που υποστηρίχθηκε από τον Αντιδήμαρχο, Γιώργο Τσιλιμιδό, ήταν ο χαρακτηρισμός του παρόντος κτηρίου ως διατηρητέου, να διασωθεί και μόνο στην περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό να προχωρήσουμε σε ανέγερση νέου. Η πρόταση που υπερψηφίστηκε με ευρεία μάλιστα πλειοψηφία ήταν αυτή του Δημάρχου. Αν όλα πάνε καλά τότε στο τέλος του 2023 θα έχουμε ένα νέο και σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Αργοστόλι.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed