Οι ωφελούμενοι και εργαζόμενοι του Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» υποβάλλονται σε Rapid test κάθε εβδομάδα στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο

Με εγκύκλιο της Υφυπουργού κας. Δόμνας Μιχαηλίδου το Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» λειτουργεί κανονικά με την προϋπόθεση κάθε εβδομάδα οι ωφελούμενοι και οι εργαζόμενοι να υποβάλλονται σε Rapid – test.
Κατόπιν συνεννόησης της Προέδρου κας. Σοφίας Μαροπούλου – Ζαφειράτου και τον Α. Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δημήτρη Δημουλιού, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη το πρωί οι ωφελούμενοι και οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στο Νοσοκομείο στο Ληξούρι.
(Μικρό ιστορικό όλης αυτής της διαδικασίας)
10 πρωί με το Λεωφορείο του ΥΠΕΡΙΩΝΑ ομάδα ωφελούμενων και εργαζόμενων φθάνουν στο Νοσοκομείο. Τους υποδέχονται με πολλά χαμόγελα ο Διοικητής και η Κωνσταντίνα, που τους κάνει θερμομέτρηση. Οι ωφελούμενοι Α.μεΑ. που γνωρίζουν ήδη τη διαδικασία, αλλά είναι και κατάλληλα ενημερωμένοι, είναι χαρούμενοι, χαλαροί και ενθουσιάζονται με την υποδοχή. Περιμένουν υπομονετικά την σειρά τους και πιστέψτε μας, ακόμη και οι πιο δύσκολοι είναι συνεργάσιμοι για την διαδικασία του τεστ. Στην συνέχεια οι γιατροί Φάνης Παπαδάτος και Νίκος Μοσχόπουλος με μεγάλη κατανόηση – σεβασμό – υπομονή και επιμονή, τους υποβάλλουν στη διαδικασία του τεστ. Η Νοσηλεύτρια της δομής κα. Διονυσία Μεσσάρη είναι μαζί τους και λειτουργεί υποστηρικτικά. Για μία ακόμη φορά διαπιστώσαμε την αναγκαιότητα μόνιμης παραμονής και αναβάθμισης του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου.
Το ΔΣ της Ένωσης με υπόμνημά του προς την 6η ΥΠΕ, αλλά και στον Υπουργό Υγείας θα απαιτήσει τη μόνιμη παραμονή του Νοσοκομείου μας στο Ληξούρι και την αναβάθμισή του με περισσότερο ιατρικό (όλες οι ειδικότητες), νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό. Η έλλειψη σιγουριάς και η αβεβαιότητα, πρέπει επιτέλους να σταματήσουν τώρα μάλιστα που βιώνουμε τις δυσκολίες της πανδημίας:
μετακίνηση πληθυσμού από τα μεγάλα αστικά κέντρα στην περιφέρεια.
Νέες οικογένειες με παιδιά.
πολλές ευπαθείς ομάδες (ενήλικες, Άτομα με Αναπηρία, κοινωφελή ιδρύματα – Γηροκομείο – Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ., Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης κ.λ.π.) που χρειάζονται σταθερή ιατρική παρακολούθηση και νοσηλεία.
Η Ένωση ως αναπηρικό – γονεϊκό κίνημα θα απαιτήσει στο νοσοκομείο μας να λειτουργεί Οδοντιατρικό τμήμα με Οδοντίατρο και όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς επίσης και την παρουσία αναισθησιολόγου (στην Κέρκυρα υπάρχει ήδη). Άτομα που ανήκουν στο φάσμα του Αυτισμού αρνούνται οδοντιατρικές παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται σε μεγάλα νοσοκομεία στα αστρικά κέντρα. Επίσης, θα αγωνιστούμε και για τη σωστή προσβασιμότητα των Α.μεΑ. σε όλους τους χώρους εξωτερικούς και εσωτερικούς του νοσοκομείου.
Μιας και πλησιάζει η 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, φωνάζουμε δυνατά: Ίσα Δικαιώματα με όλους έχουν και τα Άτομα με Αναπηρία στην ΥΓΕΙΑ, που είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία μας τον Α. Διευθυντή κ. Δημήτρη Δημουλιό, καθώς επίσης και όλο το ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.

Η Πρόεδρος, Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου
Η Γενική Γραμματέας, Μαρία Λαδά

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed