Μήνυμα από την Β/θμια για τους επιτυχόντες των Πανελληνίων

Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) Αργοστολίου συγχαίρουν θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νομού που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.
Η επιτυχία τους αυτή οπωσδήποτε δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα συστηματικής και μεθοδικής προετοιμασίας τουλάχιστον από την Α΄ τάξη του Λυκείου. Το ΚΕ.ΣΥ.Π στήριξε τους μαθητές στην εξεύρεση του εκπαιδευτικού στόχου, καθώς και σε όλη την πορεία της υλοποίησής του και τώρα είναι πλάι τους στη μετάβαση στο νέο περιβάλλον (εγγραφές – μετεγγραφές, κτλ). Δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, κρίνουμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε στους επιτυχόντες και τους γονείς τους τις διευκολύνσεις και τα μέτρα οικονομικής στήριξης που έχουν θεσμοθετηθεί από την πολιτεία για τους ασθενέστερους οικονομικά φοιτητές (στεγαστικό επίδομα, αν δεν εξασφαλίσουν θέση στις φοιτητικές εστίες – δωρεάν σίτιση – υποτροφία για τους επιμελείς φοιτητές που έχουν χαμηλό εισόδημα – υποτροφίες από διάφορους φορείς και κληροδοτήματα – μετεγγραφές αδελφών που σπουδάζουν, ώστε να είναι στην ίδια πόλη κ.ά.). Για όλα αυτά μπορούν να ενημερωθούν είτε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (www.iky.gr) είτε από τα τμήματα Φοιτητικής Μέριμνας των τμημάτων που έχουν εισαχθεί.
Σε όσους δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποιο πανεπιστημιακό τμήμα, τονίζουμε ότι δεν πρέπει να απογοητεύονται, γιατί έχουν τη δυνατότητα είτε να επαναλάβουν την προσπάθεια την επόμενη χρονιά είτε να διεκδικήσουν χωρίς νέα εξέταση το 10% των θέσεων εισαγωγής υποβάλλοντας εκ νέου Μηχανογραφικό Δελτίο το 2019. Παράλληλα, τους υπενθυμίζουμε ότι εκτός της Γ/θμιας Εκπαίδευσης, υπάρχουν μία σειρά εναλλακτικών σπουδών για την απόκτηση επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα (δημόσια ΙΕΚ, Σχολές Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ. , Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ, Διετή Προγράμματα Σπουδών των πανεπιστημίων κτλ.) για τις οποίες μπορούν να ενημερωθούν από τους Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΚΕ.ΣΥ.Π Αργοστολίου (Μίνωος 3 – στενό ΔΕΗ – Τηλ. 2671026374 – Email: kesypkef@sch.gr). Με τις σκέψεις αυτές ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους επιτυχόντες στην Γ/θμια Εκπαίδευση για το δύσκολο έργο τους και σε όλους τους υπόλοιπους απόφοιτους για την εξεύρεση της καλύτερης για τον καθένα εναλλακτικής λύσης.

Ο Διευθυντής Δ.Ε., Μαρκάτος Δημήτριος
Οι Υπεύθυνοι ΚΕ.ΣΥ.Π., Ζαβιτσιάνος Δημήτριος, Πετρούτσου Αικατερίνη

Related Posts