Μεγάλη συγκέντρωση για τον Αλέξανδρο Αλεξάκη και την «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» στην Κεφαλονιά, οι πρώτοι έξι υποψήφιοι

Το βάπτισμα του πυρός πήρε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με την «Επτανησιακή Πρωτοβουλία», Αλέξανδρος Αλεξάκης, στην παρθενική του ομιλία στην Κεφαλονιά, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και τα πρώτα έξι ονόματα του ψηφοδελτίου του.
Ανάμεσα στους πολλούς παρεβρισκομένους ήταν ο πρώην υφυπουργός, Βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης και Δήμαρχος Αργοστολίου, Αλέκος Καλαφάτης, ο πρώην Βουλευτής, Σπύρος Μοσχόπουλος, οι πρώην Δήμαρχοι, Μάκης Θεοτοκάτος, Μάρκος Κοτσιλίνης και Γιώργος Τσιλιμιδός, ο πρώην Νομάρχης, Διονύσης Γεωργάτος και πολλά ακόμη στελέχη του ΚΙΝΑΛ παλαιότερα και νεώτερα. Την συζήτηση συντόνισε ο αναπληρωτής Γραμματέας της Ν.Ε., Τάσος Παπαθεοδωρόπουλος. Ο κ. Αλεξάκης, αφού καλωσόρισε τον κόσμο, που ξεπερνούσε τα εξήντα άτομα, αν και η μέρα και η ώρα δύσκολη, έδωσε τον λόγο στον Γιώργο Τσιλιμιδό, ως επικεφαλή της περιφερειακής παράταξης του ΚΙΝΑΛ αυτή την στιγμή. Ο κ. Τσιλιμιδός χαρακτήρισε δύσκολη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, λόγω Νησιωτικότητας, ωστόσο, δήλωσε ότι ο συνδυασμός «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» θα έχει ένα καλό αποτέλεσμα στις εκλογές, αφού η ομάδα είναι αξιόμαχη, όπως τόνισε και συμπλήρωσε πως τον χαροποιεί ιδιαίτερα η παρουσία τόσο κόσμου. «Πρέπει να ενισχυθούν στα στοιχεία συνοχής της Περιφέρειάς μας και το βάρος να πέσει στην ανάπτυξη μέσω του τουρισμού, των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, αλλά και των χρημάτων από το ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων. Η παράταξη έχει στελέχη που διαθέτουν γνώση, εμπειρία και θέλουν να προσφέρουν. Πρέπει να αντληθούν πόροι για να πάει η Περιφέρειά μας μπροστά, είναι χρέος μας να το κάνουμε», τόνισε ο κ. Τσιλιμιδός.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της παράταξης, Αλέξανδρος Αλεξάκης, που μίλησε για «ένα ωραίο ταξίδι που δεν θέλω να τελειώσει» και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μέρα με την ημέρα γίνομαι πιο σοφός και πιο έμπειρος στα ταξίδι που έσω ξεκινήσει με τους συντρόφους μου. Είναι ένα ταξίδι που μεταφέρει ελπιδοφόρα μηνύματα και αυτό μεταφέρω απόψε στην Κεφαλονιά. Ως Περιφέρεια πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να έρθει και σε μας η ανάπτυξη, να υπερβούμε μεγάλα εμπόδια και να δώσουμε διέξοδο στη νέα γενιά. Όλους τους Επτανήσιους μας ενώνει κοινή μοίρα, που είναι το μέλλον αυτού του τόπου. Η ανεργία, η απαξίωση, η φτώχεια, οι αποκλεισμοί και η περιθωριοποίηση πρέπει να εκλείψουν από το δικό μας λεξιλόγιο και θα παλέψω με πάθος γι΄αυτόν τον σκοπό. Η έρευνα, η τεχνολογία, οι συγκοινωνίες και η ποιότητα ζωής πρέπει να έχουν και αυτά προτεραιότητα στην προσπάθειά μας. Εδώ από την Κεφαλονιά δηλώνω ότι θα παλέψουμε όλοι μαζί, θα πάρουμε την… Πρωτοβουλία για ένα καλύτερο αύριο των κατοίκων των νησιών μας».
Το τελευταίο κομμάτι της αποψινής προεκλογικής συγκέντρωσης περιελάμβανε την παρουσίαση των πρώτων έξι υποψηφίων του ψηφοδελτίου, το οποίο κοσμεί με την παρουσία του ο πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης, Βαγγέλης Διβάρης. Οι υποψήφιοι είναι οι εξής:
Παναγής Βλάχος
Χαράλαμπος Μινέτος
Δημήτρης Σπανός
Διονύσης Κατσούρης
Βαγγέλης Διβάρης
Γιώργος Βασιλόπουλος (Ιθάκη)
Αξίζει να σημειώσουμε ότι λίγο πριν από τέλος μίλησαν τόσο ο πρώην πρόεδρος της Ν.Ε. Νικόλας Δρακάτος, όσο και ο Ζήσιμος Μελιδώνης από το Ληξούρι. Αμφότεροι τόνισαν ότι το ΚΙΝΑΛ πρέπει να πάρει τη θέση που του αξίζει και στις Περιφερειακές εκλογές και γιατί όχι ο συνδυασμός του Αλέξανδρου Αλεξάκη να μην είναι στον δεύτερο γύρο κάνοντας την έκπληξη.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του κατόχου του Ξενοφώντα Ευαγγελάτου. Τα δικαιώματα ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στους δημιουργούς τους. Κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν και στην Ελλάδα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed