Δημοτική Αρχή: «Ευρωπαϊκή πόλη το Αργοστόλι», Δημότες: «Πνιγήκαμε στα σκατά και στα σκουπίδια…»

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο έκανε την εμφάνισή του σήμερα στην πρωτεύουσα του νησιού μας ανοίγοντας ουσιαστικά την σεζόν, ωστόσο στη Δημοτική Αρχή κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου ή έχουν γράψει τους δημότες Αργοστολίου (εκτός κέντρου) εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
Τρεις ημέρες το λιγότερο είναι… παρκαρισμένος σχεδόν ένας τόνος άχρηστα υλικά (καρέκλες, τραπέζια, στρώματα, σίδερα κα) στην οδό Κεφαλλήννων, τον Περιφερειακό του Αργοστολίου. Όλα αυτά τα υλικά είναι ακριβώς δίπλα από κάδους απορριμάτων, που ήταν άδειοι. Αυτό σημαίνει ότι η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται κανονικά, αλλά για τα υπόλοιπα πέρα βρέχει. Η Δημοτική Αρχή του Παρίση, με Αντιδήμαρχο Αργοστολίου τον Διονύση Λυκούδη και Αντιδήμαρχο Καθαριότητας τον Σπύρο Ματιάτο επιτελεί έργο. Γιατί να μαζέψουν τα σκουπίδια; Σε λίγο καιρό θα αποτελούν ατραξιόν για τους τουρίστες και σημείο στάσης και φωτογράφησης. Θα στηθεί και μια καντίνα απέναντι, θα πουλάει νερό και αναψυκτικά και θα βγουν και λεφτά. Κορόιδα είναι να τα μαζέψουν τώρα που θα πλακώσουν οι τουρίστες. Το καθαρότερο νησί της χώρας, η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς έχει πνιγεί στα σκουπίδια. «Μη μου τους κύκλους τάραττε», φωνάζουν οι Παρισολυκουδαίοι, έχουν σπουδαιότερα έργα να κάνουν. Να φωτίσουν την Ριζοσπαστών και να κάνουν κανένα τηλέφωνο σε ψηφοφόρους για να τους ξαναψηφίσουν τον Μάιο…

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του κατόχου του Ξενοφώντα Ευαγγελάτου. Τα δικαιώματα ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στους δημιουργούς τους. Κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν και στην Ελλάδα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed