Ήρθε η ώρα για την Σοφία Λουκέρη να μπει στην Βουλή, υποψήφια με την Νέα Δημοκρατία στην Α Αθηνών

Αποτελεί ένα από τα ισχυρά χαρτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τις βουλευτικές εκλογές που αναμένονται. Η Σοφία Λουκέρη, η Κεφαλλονίτισα με το… αγγελικό πρόσωπο είναι έτοιμη να μπει στην Βουλή με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Από το 2007 έχει ξεκινήσει την… βουλευτική πορεία της στην Νέα Δημοκρατία από τις γειτονιές του Αγίου Παντελεήμονα, του Πεδίου του Άρεως και την Κυψέλη. Το 2012 ήταν υποψήφια Βουλευτής του κόμματος εδώ στην Κεφαλονιά μαζί με τον αείμνηστο Πέτρο Αλιβιζάτο και τον Σταύρο Τραυλό. Τότε είχε λάμψει το άστρο της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου και η Σοφία Λουκέρη είχε μείνει εκτός νυμφώνος. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Η σύνδεσή της με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, αφού η ίδια είναι η συγγραφέας βιβλίου για την διακυβέρνησή του που περιλαμβάνει άγνωστο παρασκήνιο για την είσοδο της χώρας μας στα μνημόνια, αλλά και στη χρεοκοπία. Η ίδια μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο, υπερασπίζεται σθεναρά το έργο του Κώστα Καραμανλή, ενώ εξαπολύει δριμεία επίθεση στον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου τον οποίο κατηγορεί ευθέως πως μεθόδευσε την είσοδο της χώρας μας στα μνημόνια. Η Σοφία Λουκέρη στήριξε ανοικτά την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας και παράλληλα ανέλαβε αρθρογραφία στην εφημερίδα «Νεοδημοκράτης».
Η συμμετοχή της Σοφίας Λουκέρη στην Α Αθηνών είναι ακόμη ένα μήνυμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως η Νέα Δημοκρατία είναι πιο ενωμένη από ποτέ. Μπορεί να έχουν γίνει διάφορες επιλογές διεύρυνσης της παράταξης προς το κέντρο, ωστόσο ο Πρόεδρος της ΝΔ έρχεται να θυμίσει σε όλους, πως οι σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή ήταν και παραμένουν εξαιρετικές. Η πρόσφατη ανοικτή δημόσια στήριξή της από την Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία «σαρώνει» στην Α Αθηνών με πάνω από 1 στα 2 ψηφοδέλτια της ΝΔ να έχουν σταυρό στο όνομά της, μας δείχνει πως έχουν πραγματοποιηθεί έντονες κομματικές ζυμώσεις για να βρίσκεται η κα Λουκέρη στην επόμενη Βουλή. Μιλήσαμε τηλεφωνικά μαζί της και αφού αφιέρωσε αρκετό χρόνο στην αγαπημένη της Κεφαλονιά, μας είπε: «Στα χρόνια της κρίσης πολλοί γύρω μας έχασαν την πίστη τους στην πολιτική. Μόνο όμως μέσα από την πολιτική μπορούμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα και να οικοδομήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί και θα κάνει πράξη την πολιτική αλλαγή που ζητά ο Ελληνικός λαός και σε αυτή την προσπάθεια θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό». Εμείς δεν έχουμε παρά να της ευχηθούμε καλή επιτυχία…

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed