Βαριά πολιτική σφαλιάρα δέχθηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο… αετός Διονύσης Λυκούδης και τα πρωτοπαλλίκαρά του στην «Ισχυρή Κεφαλονιά»

Το φυσούσε και δεν κρύωνε αυτό που έπαθε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο πρώην αναπληρωτής και κατά δήλωσή του… αετός, Διονύσης Λυκούδης, αφού είδε τα όνειρά του για χτύπημα στην Δημοτική Αρχή να γκρεμίζονται και μάλιστα εκ των έσω.
Ο κ. Λυκούδης δεν δίστασε να ακολουθήσει και να στηρίξει το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, αφού πρώτα ανάγκασε, με την βοήθεια του Νίκου Ανουσάκη, τον εισηγητή του ψηφίσματος, Γιάννη Κουρούκλη να ξεπεράσει τις στενές κομματικές γραμμές του ΚΚΕ και να αφαιρέσει οτιδήποτε πολιτικό και καταγγελτικό κατά της Νέας Δημοκρατίας από το κείμενο. Ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά, μετά το «βρώμικο 1989» που Νέα Δημοκρατία και ΚΚΕ συνέπλευσαν πολιτικά για να εξολοθρεύσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Η στάση αυτή του ΚΚΕ αποτελεί πλέον δεδικασμένο και από εδώ και πέρα τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Αργοστολίου θα έχουν διαφορετικό χρώμα. Επανερχόμαστε στην πολιτική σφαλιάρα που δέχθηκε ο ο πρώην αναπληρωτής του Δημάρχου, ο οποίος προσπάθησε με νύχια και με δόντια και με όποιον τρόπο μπορούσε να μην περάσει το ψήφισμα του Αλέξανδρου Παντελειού, το οποίο υιοθέτησε η Δημοτική Αρχή πλην του Αντιδημάρχου, Γιώργου Τσιλιμιδού, που εξέφρασε την από χρόνια διατυπωμένη δική του αντίληψη περί των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο. Ωστόσο, ο πρώτος που… πούλησε τον κ. Λυκούδη κατά την ψηφοφορία ήταν ο πρώην Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, που ψήφισε «παρών», αλλά και ο Παναγής Βανδώρος, που διαφοροποιήθηκε από τους υπόλοιπους… αετούς και ψήφισε το ψήφισμα του Αλέξανδρου Παντελειού. Ήταν μια μεγάλη πολιτική ήττα για τον κ. Λυκούδη και μάλιστα πήρε στο λαιμό του και τους Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, που θα αναγκαστούν να… απολογηθούν στο κόμμα διότι άλλαξαν τη θέση του κόμματος για χάρη του πρώην Αντιδημάρχου. Ο κ. Λυκούδης πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός από εδώ και στο εξής και ίσως θα έπρεπε να κάνει μια κουβέντα με τον κ. Παρίση και τον κ. Βανδώρο, οι οποίοι χθες διαφοροποιήθηκαν και του χάλασαν τη… σούπα.

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed