Προγράμματα για την καταπολέμηση της φτώχειας στην ΠΙΝ

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου στην μόλις βραβευμένη με το βραβείο Nobel οικονομίας 2019, Esther Duflo, Γαλλίδα καθηγήτρια στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) για το ερευνητικό της έργο ενάντια στην φτώχεια.
Η Esther Duflo είναι πρωτοπόρος στην επιστημονική προσέγγιση του φαινομένου της φτώχειας και την ένταξη του στην μελέτη της αναπτυξιακής διαδικασίας. Έχει συνεργαστεί με την Διεθνή Οργάνωση Γυναίκες της Ευρώπης, της οποίας έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος. Όλα τα μέλη της εκφράσαμε τα συγχαρητήριά μας για την υψηλή αναγνώρισή της και της ευχόμαστε καλή συνέχεια στον αγώνα της. Η επιστημονική ανάλυση είναι απαραίτητη, γιατί όπως λέει η ίδια , συχνά αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν τους φτωχούς, δεν κατανοούν τις βαθιές ρίζες της φτώχειας, άρα ούτε τους στόχους που πρέπει να “χτυπήσουν” σχολιάζει η Ρόδη Κράτσα. Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην Περιφερειακή στρατηγική Κοινωνικής Ένταξης, Καταπολέμησης της Φτώχειας και κάθε μορφής Διακρίσεων που οφείλουν να εκπονούν οι Περιφέρειες. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε την ενεργοποίηση δύο προγραμμάτων τα οποία έχουν τραγική καθυστέρηση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
•Το Ταμείο ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους, του επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής Βασικής Υλικής Συνδρομής.
•Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης, με στόχο την ανάδειξη τοπικών αναγκών σε θέματα κοινωνικής προστασίας, πρόνοιας κι αλληλεγγύης, τον συντονισμό και την αποτίμηση των πολιτικών, την εκπόνηση ερευνών κλπ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κονωνικής συνοχής, Δημόσιας υγείας και Απασχόλησης κ. Κώστας Ζορμπάς εργάζεται για την επιτάχυνση των διαδικασιών και σύντομα θα προβεί σε ανακοινώσεις,” κατέληξε η Περιφερειάρχης.

H ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ – ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed