Βαγγέλης Θεοφιλάτος: «Το Ληξούρι διεκδικεί το επιτυχημένο ΤΗΜΟ, σωστός ο περιορισμός της διασποράς, αλλά δικαιοσύνη στις διορθώσεις…»

Αξιότιμοι, κύριε Πρωθυπουργέ, κυρία Υπουργέ Παιδείας, κυρία Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, αν ήταν όλες οι σχολές σωστά σχεδιασμένες, όσον αφορά τη γεωγραφική τους διασπορά στο πανελλήνιο και κυρίως των παλαιών ΤΕΙ, δεν θα υπήρχε λόγος της παρούσης επιστολής διαμαρτυρίας.
Για λόγους οικονομίας δεν θα αναφερθώ στις αιτίες κατάτμησης και διασποράς των τριτοβάθμιων εκπ/κων τμημάτων στην περιφέρεια… (Είναι παγκοίνως γνωστοί)… Εθισμένες πλέον οι τοπικές κοινωνίες στην πολύ βολική καθ’ όλα παρουσία των φοιτητών στο χώρο τους, έντονα διαμαρτύρονται σε κάθε απομάκρυνση (κι είναι πολύ λογικό) πέραν των επιστημονικών κριτηρίων… Εντός αυτών των πλαισίων των παρελθουσών στρεβλώσεων, όντως χρειάζεται μια επανεξέταση… Αλλά… Με βάση τα παραπάνω, πρέπει το “μέτρον άριστον”, του συμφέροντος στο επιστημονικό πεδίο και τις ζημιές στις τοπικές κοινωνίες από τις αποχωρήσεις, να εξετασθεί το θέμα. Δεν γίνεται π.χ στη δική μας Περιφερειακή Ενότητα των Ιονίων Νήσων, όλα να τα απορροφά η “αδηφάγος” Κέρκυρα. Π.χ το Ληξούρι της Κεφαλληνίας, από δύο σχολές που είχε, (η μία δε απόλυτα επιτυχημένη και συνδεδεμένη με την μουσική παράδοση της τοπικής κουλτούρας σχολή Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων ΤΉΜΟ) νιώθει έντονα την αδικία στο νέο σχεδιασμό. Η Κεφαλονιά, το Ληξούρι σας αποστέλλει έκκληση δικαίας κατανομής στο κόστος της νέας χωροθέτησης στην Περιφέρειας μας. Το Ληξούρι διεκδικεί το πρώτο του τμήμα, το ΤΗΜΟ, το τόσο πετυχημένο όσον αφορά και την επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών του. Σωστός ο περιορισμός της διασποράς, αλλά δικαιοσύνη στις διορθώσεις…

Βαγγέλης Θεοφιλάτος
π. Αντιδήμαρχος Παλλικής

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed