Αλέξανδρος Παντελειός: «Θυμήθηκε προεκλογικά ο κ. Μιχαλάτος την στήριξη των επαγγελματιών κατά την περίοδο που παραμένουν κλειστές, λαϊκισμός στο φουλ»

Θυμηθήκαμε και εμείς μαζί του την πρόταση που κατέθεσε η παράταξή μας τον Απρίλιο του 2021, καταμεσής της πανδημίας του κορωνοϊού, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την δύσκολη οικονομική συγκυρία για εκατοντάδες επιχειρήσεις και την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για τη στήριξή τους, καθώς και τη σχετική Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 68 Α’ 2020).
Η πρόταση που καταθέσαμε ήταν η ακόλουθη:
1. Οι επιχειρήσεις που -λόγω των μέτρων του COVID- δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου να απαλλάσσονται από τα αναλογούντα τέλη.
2. Οι επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων να απαλλάσσονται του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
3. Ποσά που έχουν καταβληθεί και αφορούν στο χρονικό διάστημα απαλλαγής να συμψηφίζονται με μελλοντικές απαιτήσεις αντίστοιχων τελών.
Ο Δήμαρχος μας ανέφερε μια σειρά μέτρων που ισχυρίστηκε ότι έχει πάρει για τη διευκόλυνση των κλειστών επιχειρήσεων, τα οποία όμως είχε την υποχρέωση να πάρει όπως προκύπτει από τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Αρχικά ισχυρίστηκε πως δεν σηκώνουν τα οικονομικά του Δήμου μια τέτοια διευκόλυνση των επαγγελματιών, ενώ λίγο αργότερα αυτοδιαψεύστηκε, όταν ο ίδιος ανέφερε πως είναι λίγες οι επιχειρήσεις που θα ωφελούνταν και πως μιλάμε για μικρά ποσά. Επίσης, πως δεν είναι δυνατόν να λάβουμε απόφαση που αφορά σε καταβληθέντα ποσά, όταν στη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ήταν σαφές ότι αυτά θα μπορούσαν να συμψηφιστούν με μελλοντικές απαιτήσεις και όταν δεκάδες Δήμοι είχαν λάβει αντίστοιχες αποφάσεις το προηγούμενο διάστημα. Πείτε μας τώρα κύριε Μιχαλάτε, ποιος ενδιαφέρεται για τους επαγγελματίες; Και ποιος επιδίδεται σε πρακτικές προεκλογικού λαϊκισμού;

Αλέξανδρος Παντελειός
Κεφαλονιά, Νησί για Όλους

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed