Πολλά τα προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ιθάκης, χρονοδιάγραμμα Απριλίου έχει το λιμάνι του Πισαετού

Πριν προλάβει να αποβιβαστεί χθες το πρωί στην Ιθάκη ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, άμεσα «αιχμαλωτίστηκε» από τον Έπαρχο, Θανάση Λιβιτσάνη, ο οποίος του έκανε… ξενάγηση στον οδικό άξονα στα βόρεια του νησιού.
Η αυτοψία αυτή άφησε με τον στόμα ανοικτό τον Αντιπεριφερειάρχη, που αν και μηχανικός, δεν μπόρεσε κάποιες στιγμές να καταλάβει πως το οδικό δίκτυο σε πολλά κομμάτια του ήταν σε αυτή την κατάσταση. Στον Εμπρός Αετό ο δρόμος είναι σχεδόν υπό κατάρρευση, με τον κ. Λιβιτσάνη να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανά ατυχήματα ή και δυστυχήματα στην πρώτη κακοκαιρία που θα ξεσπάσει. Τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα ούτε στον δρόμο προς Φρίκιες και Κιόνι, ενώ το κομμάτι μεταξύ Σταυρού και Πλατηθριά θύμισε τοπίο του Β Παγκοσμίου Πολέμου μετά από επέλαση τανκς. Ο Σταύρος Τραυλός, στη σύσκεψη που ακολούθησε στο Δημαρχείο, έβγαλε την είδηση. «Το άμεσο και προσεχές διάστημα (μέσα στον Ιανουάριο) η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας-Ιθάκης θα έχει στη διάθεσή της πολλά χρήματα μόνο για το οδικό δίκτυο των νησιών μας και δεσμεύθηκε ενώπιον είκοσι τουλάχιστον ανθρώπων ότι το οδικό δίκτυο της Ιθάκης θα αλλάξει όψη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παράλληλα εξέφρασε την… αγανάκτησή του προς την κεντρική κυβέρνηση (όλες όσες έχουν παρελάσει τα τελευταία χρόνια), αφού εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον (εντός μνημονίων) έχουν αποψιλωθεί οι θέσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν μηχανικοί. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε μελέτες γρήγορα και να προχωρήσουμε έργα ακόμη και αν υπάρχουν χρήματα. Οι μηχανικοί είναι ελάχιστοι και πρέπει να απευθυνθούμε σε μελετητικά γραφεία, όπου αυτό επιτρέπεται και να τα πληρώσουμε για κάποιες μελέτες. Τα χρήματα, που σύντομα θα έρθουν (θα ανακοινωθεί από την κα Κράτσα) θα μοιραστούν και στα δύο νησιά και πιστέψτε με αυτά που θα έρθουν στην Ιθάκη θα είναι πολλά. Το οδικό δίκτυο είναι απαράδεκτο, δεν πίστευα στα μάτια μου αυτά που είδα σήμερα».
Κατά την αναχώρηση του κ. Τραυλού από την Ιθάκη, ο Έπαρχος, Θανάσης Λιβιτσάνης, τον… ξενάγησε στο λιμάνι του Πισαετού, που προχωράει με γρήγορους ρυθμούς. Ο κ. Λιβιτσάνης ενημέρωσε ότι παρακολουθεί το έργο σε καθημερινή βάση και πως το χρονοδιάγραμμα παράδοσής του είναι στα τέλη Απριλίου (λίγο πριν ή λίγο μετά το Πάσχα). Τόνισε ωστόσο στον κ. Τραυλό ότι υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε άσχημες καιρικές συνθήκες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο και να χρειαστεί να δοθεί μια μικρή παράταση. Διαβεβαίωσε όμως ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι εντελώς διαφορετικό για την Ιθάκη, αφού θα διαθέτει το καλύτερο λιμάνι στα Επτάνησα. Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον Έπαρχο και φεύγοντας υποσχέθηκε ότι μία τουλάχιστον φορά το μήνα ίσως και δύο θα βρίσκεται στην Ιθάκη για να παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη των έργων, αφού υποστήριξε ότι αυτά θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα.
Σημείωση: Το οδοιπορικό Τραυλού στην Ιθάκη συνεχίζεται σε άλλο ρεπορτάζ

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση (κείμενο, φώτο) χωρίς έγγραφη άδεια

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed