Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη στην Ιθάκη, Σταύρος Τραυλός: «Η Ιθάκη αξίζει περισσότερα και δικαιούται παραπάνω από 1,6 εκ ευρώ»

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ιθάκη πραγματοποίησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, τον οποίο υποδέχθηκαν στο νησί ο Έπαρχος, Θανάσης Λιβιτσάνης και ο Δήμαρχος, Διονύσης Στανίτσας.
Ο κ. Τραυλός θεώρησε υποχρέωσή του να παραστεί σήμερα στην Ιθάκη και να λάβει μέρος σε σύσκεψη στο Δημαρχείο, όπου ξεκαθάρισε από την αρχή τι ακριβώς συμβαίνει με τα 1,6 εκ. ευρώ που θα επιστραφούν στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς-Ιθάκης. «Ήρθα να σας μιλήσω απλά και κατανοητά, να σας εξηγήσω τι είχε γίνει και τι τελικά έγινε με τα χρήματα κοιτάζοντάς σας στα μάτια», ανέφερε ο κ. Τραυλός και συνέχισε: «Τα χρήματα αυτά επέστρεψαν στα νησιά μας μπορεί και δέκα χρόνια νωρίτερα από ότι έπρεπε. Αποφύγαμε τη δικαστική διαμάχη και ήρθαμε σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό, που όμοιός του δεν έχει ξαναγίνει. Μπορεί η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή να είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες, ωστόσο αυτές καθυστερούσαν. Λόγω των δικών μας προσπαθειών, αφού και η κα Κράτσα είχε αυτή την προτεραιότητα, ξεμπλόκαρε σύντομα η υπόθεση και προήλθε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.. Ποτέ δεν γνώριζα ότι τα χρήματα αυτά, αν και εφόσον έρχονταν,  η ΑΝΑΣΑ τα είχε δεσμεύσει ηθικά μόνο για την Ιθάκη. Περίμενα θεσμικά ή έστω φιλικά από τον Παναγή να με ενημερώσει επί του θέματος κατ ιδίαν και όχι να διαβάζω ανακοινώσεις στον Τύπο ή να το αναφέρει την τελευταία στιγμή, λίγο πριν από την ψήφιση του θέματος στο Π.Σ. Αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων που καταψήφισαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η αγάπη μου για την Ιθάκη είναι γνωστή στους περισσότερους από εσάς, αφού εδώ έχω μόνο φίλους, που τους έκανα μέσα από το ποδόσφαιρο και μέσα από την παρουσία μου ως πρόεδρος του ΤΕΕ. Η Ιθάκη έχει πολλά προβλήματα, ζει την εγκατάλειψη εδώ και κάποια χρόνια. Το νησί του Οδυσσέα είναι το στολίδι της Περιφέρειας και δεν αξίζει μόνο 1,6 εκ. ευρώ, αλλά πολλά περισσότερα. Υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια αδιάθετα από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και πολλά περισσότερα από αυτό που έρχεται 2021-2027. Η Ιθάκη μπορεί να απορροφήσει χρήματα, αλλά δυστυχώς δεν παρέλαβα μια μελέτη από τον κ. Δρακουλόγκωνα. Καλώ και τον Δήμαρχο να κάνει όσες μελέτες μπορεί για έργα και τα χρήματα θα έρθουν. Δεν θα κάνω θαύματα, λόγω της γνωστής γραφειοκρατίας που υπάρχει στη χώρα μας, αλλά το νησί δεν θα μείνει πίσω. Σήμερα σας ανακοινώνω ότι μέσω της προγραμματικής σύμβασης που υπογράψαμε με τον Δήμο Ιθάκης θα χρηματοδοτήσουμε την αλλαγή τάπητα του γηπέδου στο Βαθύ. Επίσης, δεσμεύομαι ότι η Περιφέρεια θα διαθέσει το ποσό των 120.000 ευρώ για να ολοκληρωθούν οι εργασίες στον Άγιο Αθανάσιο. Η Ιθάκη πρέπει να στηρίξει το όνομά της, είναι η πατρίδα του Οδυσσέα, έτσι είναι γνωστή στα πέρατα της οικουμένης».
Σημείωση: Ο κ. Τραυλός αφιέρωσε ολόκληρη την ημέρα στην Ιθάκη και για τις υπόλοιπες δραστηριότητές του εκεί θα ενημερωθείτε με νέο ρεπορτάζ.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση (κείμενο, φώτο) χωρίς έγγραφη άδεια

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed