Με αεροπλάνα και βαπόρια, μερική απόβαση στο νησί μας από συμπατριώτες μας ομογενείς, που κάνουν φορολογική δήλωση στην Κεφαλονιά

Μπορεί στα ΚΤΕΛ, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια οι έλεγχοι των αρχών να είναι αυστηροί, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί οι συμπολίτες μας, που ενώ μένουν 11,5 μήνες μακριά από το νησί μας, κάνουν εδώ τη φορολογική τους δήλωση.
Κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Αττική κυρίως, αλλά και άλλα μέρη της χώρας μας, όπως είναι η Πάτρα και να έρθουν στο νησί μας για να περάσουν το Πάσχα. Με βάση τους νόμους του κράτους είναι απόλυτα νόμιμοι, αφού του Ε1 γράφει πάνω Κεφαλονιά, ωστόσο ότι είναι νόμιμο αρκετές φορές δεν είναι ηθικό. Υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων, κυρίως στα χωριά, ότι από το Σάββατο του Λαζάρου έχουν… μπουκάρει αρκετοί συμπολίτες μας στην Κεφαλονιά. Αυτό από μόνο του μπορεί να μην σημαίνει και τίποτε, αλλά το επικίνδυνο είναι ότι αυτοί οι συμπολίτες μας κυκλοφορούν, κάνουν τα ψώνια τους και τις βόλτες τους προερχόμενοι από μέρη που είναι αρκετά επιβαρυμένα από τον κορωναϊό, όπως η Αττική. Δεν κάνουμε τους εισαγγελείς, ούτε θέλουμε να εφαρμόσουμε εμείς το νόμο, αλλά ας μπει ένα φρένο σε αυτή τη μεταφορά «τουριστών» στην Κεφαλονιά. Έστω, ας μείνουν στο σπίτι τους και ας μην κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα. Η Κεφαλονιά, αν εξαιρέσουμε ένα μεμονωμένο περιστατικό στο Πυργί, έχει αντέξει στην πίεση του κορωναϊού. Ας μην χύσουμε τώρα την καρδάρα με το γάλα με αφορμή την παρουσία εδώ κάποιου συμπατριώτη μας Αθηναίου με Ε1 στην Κεφαλονιά.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed