Παραλίγο ναυτική τραγωδία στα καλά καθούμενα στο λιμάνι του Αργοστολίου, όταν το φέρυ της γραμμής δεν εμβόλισε στο… παρατίποτε θαλαμηγό

Λίγο πριν από τις 21:30 απόψε το βράδυ και το πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Ληξούρι-Αργοστόλι είναι στο ύψος του φάρου, απέναντι από το μπαστούνι, δύο-τρία λεπτά πριν δέσει στο λιμάνι.
Την στιγμή εκείνη θαλαμηγός που ήταν δεμένη στο μπαστούνι ξεκινάει κάθετα στη ρότα του φέρυ μποτ για πάρει το δρόμο για την έξοδο. Οι μηχανές της δεν δουλεύουν στο φουλ και το «Βικέντιος Δαμοδός» φαίνεται πως είναι καταδικασμένο να την εμβολίσει. Τελικά οι μηχανές της θαλαμηγού παίρνουν μπρος μέσα σε ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού και ω του θαύματος ξεφεύγει. Εντωμεταξύ ο καπετάνιος του φέρυ μποτ κάνει επικίνδυνο ελιγμό για να αποφύγει το ατύχημα και βρίσκεται με την μούρη προς το λιβάδι, ενώ είχε κατεύθυνση το Αργοστόλι. Τελικά αποφύγαμε τα δυσάρεστα για δευτερόλεπτα. Άμεσα ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Αργοστολίου και σύμφωνα με πληροφορίες θα σχηματιστεί δικογραφία κατά του καπετάνιου της θαλαμηγού, που θα πληρώσει και μεγάλο πρόστιμο για την παράβαση εντός του λιμένος, που λέει σαφώς ότι πάντα προηγούνται τα πλοία που βρίσκονται σε κίνηση. Για κατάθεση και εξηγήσεις θα κληθεί και ο καπετάνιος του «Βικέντιος Δαμοδός», που από το πουθενά πήγε να μπλέξει στου χάρου τα δόντια, έχοντας αρκετούς επιβάτες και οχήματα στο πλοίο του. Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού για το αποψινό συμβάν.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed