Ο Αλέξανδος Καλαφάτης και ο Μάκης Θεοτοκάτος δακρύζουν με τη σημερινή εξέλιξη της κατάργησης της ΕΔΑΚΙ, έκτακτα Δημοτικά Συμβούλια

Το προετοίμαζαν αρκετό καιρό και δεν έπεσε ως… βόμβα σήμερα το απόγευμα το γεγονός της κατάργησης της ΕΔΑΚΙ και της συγκρότησης ενός άλλου σώματος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων υπεύθυνο για όλα τα νησιά του Ιονίου.
Η κατάργηση της ΕΔΑΚΙ θα φέρει το νησί μας στην προ του 1985 κατάσταση, τότε που τα σκουπίδια μας καίγονταν στον σκαβδολίτη ή στην αυλή του κάθε σπιτιού κυρίως στα χωριά. Ο Αλέξανδρος Καλαφάτης και ο Μάκης Θεοτοκάτος (Δήμαρχοι Αργοστολίου και Ληξουρίου τότε) έφτιαξαν το κόσμημα της Διαδημοτικής νυν ΕΔΑΚΙ και η Κεφαλονιά ήταν για πολλά-πολλά χρόνια το καθαρότερο νησί στην Ελλάδα. Το τι κρύβεται πίσω από αυτή την κατάργηση δεν θα αργήσει να εμφανιστεί, ωστόσο τότε θα είναι αργά για δάκρυα Στέλλα. Ήδη ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος, συγκαλεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, σε αντίθεση με τους άλλους δύο Δημάρχους, Ληξουρίου και Σάμης, Γιώργο Κατσιβέλη και Μάκη Μονιά που ακόμη κοιμούνται τον ύπνο του… δικαίου. Ακόμη και μετά τις φωνές της αντιπολίτευσης στους παραπάνω Δήμους για σύγκλιση έκτακτου Συμβουλίου, οι δύο τους ακόμη να πάρουν μπροστά. Ενεργό ρόλο σε αυτή την κατάσταση πρέπει να αναλάβει και ο Βουλευτής των νησιών μας, Παναγής Καππάτος και να πάει κόντρα στις προθέσεις της κυβέρνησης, που θέλει να καταργήσει το πιο πετυχημένο διαδημοτικό όργανο που έχει φτιαχτεί σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Όσο για κάποιους που… νοιάζονται πολύ για την ΕΔΑΚΙ, επί των ημερών τους έχουν μείνει αξέχαστα τα ψηφοθηρικά… πανηγύρια. Καλύτερα να σιωπήσουν και απλά να συμβάλλουν διά της σιωπής τους και της ψήφου τους στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed