Στους δύο ευεργέτες της Κεφαλονιάς, στον Αντώνη Τρίτση και τον Γεράσιμο Αρσένη οφείλεται η δημιουργία της Διαδημοτικής, νυν ΕΔΑΚΙ

Προσφάτως εμφανίστηκαν αρκετοί… πατεράδες της ΕΔΑΚΙ (πρώην Διαδημοτικής), οι οποίοι στα τέλη του 1984 και στις αρχές του 1985, όχι απλά είχαν ενεργό ρόλο στη δημιουργία της, αλλά πετούσαν… αετό όταν κάποιοι άλλοι οραματιζόταν και έφτιαχναν την πρώτη Διαδημοτική επιχείρηση απορριμάτων στην Ελλάδα.
Ο άνθρωπος που οραματίστηκε το 1984 και έβαλε σε ράγες αυτό το όνειρο ήταν ο τότε Υπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος και παράλληλα Βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης, ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης. Η τεχνογνωσία του έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε εκείνο το γενναίο για την εποχή του εγχείρημα. Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη είχαν την τύχη τότε ακόμη ένας συμπατριώτης μας να βρίσκεται σε υπουργικό θώκο και δεν ήταν άλλος από τον Γεράσιμο Αρσένη, που ως Υπουργός Οικονομίας χρηματοδότησε την δημιουργία του στολιδιού των νησιών μας. Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν εύκολα τόσο για τον Δήμαρχο Αργοστολίου, Αλέκο Καλαφάτη όσο και για τον Δήμαρχο Ληξουρίου, Μάκη Θεοτοκάτο, που μαζί με τους 70 τότε Κοινοτάρχες των νησιών μας έβαλαν την υπογραφή τους για την τότε Διαδημοτική και νυν ΕΔΑΚΙ. Οι άλλοι, οι όψιμοι, καλό θα ήταν να κρατάνε τον στόμα τους κλειστό διότι χρησιμοποίησαν την Διαδημοτική για άπειρα πολιτικά ρουσφέτια, ενώ κάποιοι φίλοι τους έκαναν… πάρτι. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας για μερικούς παραχαράκτες της ιστορίας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed