Παραλίγο να πιαστούν από τα… μαλλιά Μίνα Γαβριελάτου και Γιώργος Τσιλιμιδός με αφορμή τα έσοδα Β περιόδου των σχολικών κυλικείων

Μεγάλη… μπόρα ξέσπασε πριν από λίγο στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου αναφορικά με τα έσοδα της Β περιόδου (Δεκέμβριος 2019-Φεβρουάριος 2020) των σχολικών κυλικείων προς στις Α/θμια και Β/θμια του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσιάστηκαν οι ενοικιαστές των κυλικείων και ζήτησαν από τον Δήμαρχο να παρθεί απόφαση έτσι ώστε να μην πληρώσουν τα προβλεπόμενα ενοίκια λόγω της επιδημίας γρίπης που είχε χτυπήσει πολλά σχολεία στον Δήμο Αργοστολίου, αλλά και της πανδημίας που ακολούθησε, με αποτέλεσμα οι προϋπολογισμοί τους να πέσουν έξω. Ο Δήμαρχος, Θεόφιλος Μιχαλάτος, προσπάθησε να τους εξηγήσει ότι αυτό δεν είναι σύννομο, αφού κάθε Σχολική Επιτροπή είναι Νομικό Πρόσωπο με δικό της συμβούλιο και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να επέμβει. Τόσο η Λαϊκή Συσπείρωση όσο και Μάκης Φόρτες προσπάθησαν να πείσουν τον Δήμαρχο να παρθεί πολιτική απόφαση διαγραφής των χρεωστούμενων προς τις Σχολικές Επιτροπές του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς. Στην πίεση από τον κ. Φόρτε φαίνεται ότι… εντρύφησε η νυν πρόεδρος της Α/θμιας του Δήμου Αργοστολίου, Μίνα Γαβριελάτου, η οποία ζήτησε να παρθεί απόφαση, την οποία θα λάβει σοβαρά υπόψη η επιτροπή στην οποία προΐσταται. Άμεση ήταν η αντίδραση του Αντιδημάρχου, Γιώργου Τσιλιμιδού, προέδρου της Β/θμιας του Δήμου Αργοστολίου, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά κατά της κας Γαβριελάτου λέγοντάς της: «Ως Δήμαρχος Αργοστολίου υπηρέτησα τη νομιμότητα, δεν μπορώ τώρα να αλλάξω. Δεν μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να κατευθύνει τις αποφάσεις των Σχολικών Επιτροπών. Αρνούμαι να δεχθώ κάτι τέτοιο». Για μερικά λεπτά δημιουργήθηκε αρκετή ένταση, ωστόσο μετά την προτροπή του Δημάρχου, δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών και το επεισόδιο μάλλον τελείωσε εντός της αίθουσας και εντός λίγων λεπτών. Για να την ιστορία να αναφέρουμε ότι το θέμα θα επανέλθει ολοκληρωμένο σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed