Έφαγαν «άκυρο» οι καταστηματάρχες του γουλόστρωτου από το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, «γκελ» από τον Θεόφιλο

Μάλλον πάει ο Αύγουστος που ονειρεύονταν οι επαγγελματίες καταστηματάρχες του γουλόστρωτου της παραλιακής (Λιμεναρχείο-Ροκ Καφέ), αφού το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου απέρριψε το αίτημά τους για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.
Από νωρίς είχαν μαζευτεί σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες που διαθέτουν καταστήματα εστίασης στην παραλιακή (νέο γουλόστρωτο) έξω από το Δημαρχείο, προκειμένου να καταθέσουν αίτημα προς συζήτηση στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου που είχε προγραμματισμένη συνεδρίαση. Το θέμα τέθηκε στο Δ.Σ. από τον εκπρόσωπό τους, Κώστα Κωνσταντάκη (λόγω covid 19 δεν εισήλθαν όλοι στην αίθουσα συνεδριάσεων). Το βασικό επιχείρημά τους ήταν ότι αφού οι υπόλοιποι επαγγελματίες έχουν άδεια για τραπεζοκαθίσματα (παλιά αγορά) πρέπει να δοθεί και εκείνους η ευκαιρία να το κάνουν. Μάλιστα, ο κ. Κωνσταντάκης ισχυρίστηκε ότι αφού το λιμάνι είναι σε χρήση (είσπραξη λιμενικών τελών και περατζάδα κατοίκων) πρέπει και οι καταστηματάρχες να έχουν τα ανάλογα δικαιώματα. Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Δ.Σ. και Δήμαρχος, Θεόφιλος Μιχαλάτος, υποστήριξε δύο πράγματα. Το πρώτο ότι το έργο δεν έχει παραδοθεί ακόμη, αφού υπάρχουν ατέλειες και… ανοικτές τρύπες και δεύτερον ότι η τουριστική σεζόν ουσιαστικά φέτος έχει τελειώσει και με τα τραπεζοκαθίσματα που ήδη έχουν τα συγκεκριμένα καταστήματα στο πεζοδρόμιό τους μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.
«Δεν επιθυμούμε να δοθούν φέτος τραπεζοκαθίσματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι απέναντι στους επαγγελματίες. Κόσμος δεν υπάρχει, το έργο είναι ακόμη σε εξέλιξη. Ζητώ να μην έλθει για συζήτηση το θέμα και να το δούμε με την ησυχία μας αργότερα, έτσι ώστε του χρόνου, αν συμφωνήσει το Δ.Σ., να δοθούν τραπεζοκαθίσματα», ανέφερε ο κ. Μιχαλάτος. Σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενα του Δημάρχου ήρθαν ο Μιχάλης Γάκης και ο Γεράσιμος Ποδαράς και μάλιστα λίγο έλειψε να έχουν φραστικό επεισόδιο με τον Δήμαρχο. Οι δύο τους υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις μεταξύ των επαγγελματιών, ενώ κατηγόρησαν τον κ. Μιχαλάτο ότι εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά (χρήση λιμανιού για είσπραξη τελών, αλλά όχι τραπεζοκαθίσματα) και ζήτησαν επίμονα να έρθει προς συζήτηση. Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας ο κ. Μιχαλάτος παρακάλεσε τον κ. Κωνσταντάκη να εξέλθει από την αίθουσα, κάτι που δεν ορίζει κανένας κανονισμός λειτουργίας Οργάνου του Δήμου, από την στιγμή που η συνεδρίαση είναι δημόσια. Οι δύο έμπειροι νομικοί που ήταν στο τραπέζι, ο Μιχάλης Μοσχονάς και ο Αλέξανδρος Ταφλαμπάς δεν είπαν τίποτε και η ψηφοφορία διεξήχθη απόντος του κ. Κωνσταντάκη, του άμεσα ενδιαφερόμενου δηλαδή. Σύμφωνα με νομικές πηγές η απόφαση του Δ.Σ. για μη συζήτηση του θέματος μπορεί να εκπέσει αν γίνει ένσταση στην Αποκεντρωμένη και να ανοίξει σύντομα ένα νέο κεφάλαιο στη διαμάχη Λιμενικού Ταμείου και επαγγελματιών. Για την ιστορία αρνητικοί στην συζήτηση ήταν όλοι εκτός από τον Μιχάλη Γάκη και τον Γεράσιμο Ποδαρά που ψήφισαν θετικά και τον Αλέξανδρο Ταφλαμπά που δεν πήρε θέση (παρών). Αναμένουμε το σήριαλ αυτό να συνεχιστεί πολύ σύντομα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed