Είναι «γάτα» ο Θεόφιλος, στέλνει για… σύνταξη τον Παρίση και σπέρνει ζιζάνια διχόνοιας στην «Ισχυρή Κεφαλονιά», περιμένοντας στην κάλπη τον Ανουσάκη

Από τώρα καταστρώνει την στρατηγική του για τις εκλογές που θα γίνουν σε δύο και πλέον χρόνια ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος. Ξέρει καλά πως ο γέρο-Γνήσιος έχει φάει τα πολιτικά ψωμιά του κι ότι άλλοι είναι πλέον το μεγάλο του πρόβλημα και άλλοι τα μεγάλα του αγκάθια .
Με συνεχή δημοσιεύματα και δηλώσεις του στα ΜΜΕ που διαθέτει ο Θεόφιλος στο νησί μας, που είναι «άσσος» στο παρασκήνιο, επιχειρεί να βάλει να σκοτωθούν μεταξύ τους τα «πρώτα βιολιά» της Ισχυρής Κεφαλονιάς ποντάροντας στους «εγωπαθείς» του αντίπαλου στρατοπέδου. Η αλήθεια είναι ότι η παράταξη Παρίση παραμένει ο μοναδικός πολιτικός πόλος από τον οποίο μπορούν να ξεπεταχθούν οι δυνάμεις ανατροπής της σημερινής δημοτικής αρχής που μέχρι στιγμής διοικεί τον Δήμο χωρίς μεγάλα προβλήματα, αφού η μείζονα αντιπολίτευση δείχνει σαν υπνωτισμένη και πέρα από κάποιες μεμονωμένες πολιτικές κορώνες, δεν έχει ενοχλήσει και τόσο τον Μιχαλάτο και την παρέα του. Πάντως, ο νυν Δήμαρχος μπορεί να μην υπολογίζει στα σοβαρά τον γερο-Γνήσιο, αλλά ο Νίκος Ανουσάκης και ο Άγγελος Κωνσταντάκης, κατά πρώτο λόγο, είναι τα «πολιτικά φίδια» που θέλει να συνθλίψει ο Θεόφιλος.
Ο μεν πρώτος διατηρεί σημαντικές οργανωτικές δυνάμεις σε όλη την Κεφαλονιά κι είναι ο μόνος που μπορεί να φτιάξει κάτι δικό του με δυνάμεις εντός κι εκτός της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», ενώ ο δεύτερος είναι ακόμα δημοφιλής και κάνει «γκελ» στο εκλογικό σώμα πέρα από χρώματα και παρατάξεις. Ο Γιάννης Λυκούδης από την άλλη δεν έχει… προσκυνήσει, όπως πολλοί περίμεναν και λόγω εντοπιότητας τον νυν Δήμαρχο, οπότε αποτελεί κι αυτός ένα από τα πρόσωπα που θέλει να… κοντύνει πολιτικά ο Μιχαλάτος. Μην ξεχνάμε και τον Νίκο Παπαδάτο, που μπορεί αυτή την ώρα να δείχνει ότι απέχει από τα πολιτικά μαγειρέματα, ωστόσο παραμένει και αυτός ένας πολύ δυνατός παίκτης, που κάθε υποψήφιος θα ήθελε να έχει στον συνδυασμό του. Το σίγουρο είναι ότι σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει βρει ακόμα το βηματισμό της και δεν έχει δυνατή ομάδα, πέρα από έναν κλειστό μικρό πυρήνα, γι΄αυτό και ο Θεόφιλος έχει πάρει πάνω του το παιχνίδι και προσπαθεί από τώρα, που είναι νωρίς, να αποδυναμώσει επικοινωνιακά τους κορυφαίους παίκτες της απέναντι ομάδας. Σιγά σιγά λοιπόν ζεσταίνεται το πολιτικό παιχνίδι και στο Δήμο Αργοστολίου, αφού όλα δείχνουν ότι έρχονται σοβαρές διεργασίες στο «αντιμιχαλατικό» στρατόπεδο που αρχίζει να ξεπερνά την απρόσμενη για πολλούς ήττα στις προηγούμενες εκλογές.
Σημείωση: Ένας ακόμη παίκτης είναι ο Διονύσης Λυκούδης, ο οποίος μέχρι στιγμής κάνει… πλάτες στον Θεόφιλο με την στάση του. Ωστόσο, ακόμη δεν ξέρουμε ποια στάση θα κρατήσει όταν μπούμε σιγά-σιγά σε προεκλογική περίοδο. Με τον συγκεκριμένο θα ασχοληθούμε σε επόμενο ρεπορτάζ.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed