Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο του Νάπιερ και κατάθεση στεφάνων στην μνήμη των αγωνιστών που έπεσαν για την ελευθερία της Ελλάδας το 1821

Αμέσως μετά την δοξολογία στην Μητρόπολη ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Κήπου του Νάπιερ και η κατάθεση στεφάνων στη μνήμη όσων έπεσαν κατά την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Την δέηση έκανε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στεφάνι κατέθεσαν η πολιτική ηγεσία του τόπου, οι επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τα περισσότερα κόμματα της ελληνικής Βουλής. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο που έψαλλαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, απουσία της Φιλαρμονικής για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά λόγω της πανδημίας. Στο περιθώριο της τελετής, ο Υπουργός κ. Θεοχάρης φάνηκε αρκετά αισιόδοξος αναφορικά με την επερχόμενη τουριστική περίοδο αναφέροντας πως φέτος τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα από πέρσι, αφού προχωρά ο εμβολιασμός σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Μεγάλη Βρετανία, από όπου περιμένουμε να αντλήσουμε τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών φέτος. Δηλώσεις για την ημέρα έκαναν επίσης ο Βουλευτής, Παναγής Καππάτος και ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed