Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Πυροσβεστική είδε από κοντά η υπ. Βουλευτής, Βικτώρια Αλεξανδράτου, λύσεις και προτάσεις

Συνάντηση με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς, Χαράλαμπο Γιαννάκη, είχε χθες η υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βικτώρια Αλεξανδράτου στα γραφεία της υπηρεσίας στο Αργοστόλι.
Η κα Αλεξανδράτου είχε συνομιλία περίπου μιας ώρας με τον διοικητή της Πυροσβεστικής, ο οποίος της ανέφερε ακριβώς την κατάσταση που επικρατεί στο τμήμα του και ζήτησε άμεση βοήθεια από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και προσωπικά από την κα Αλεξανδράτου στην περίπτωση που αυτή εκλεγεί. Ο κ. Γιαννάκης αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία, αλλά και την άσχημη κατάσταση που επικρατεί σχεδόν σε όλα τα οχήματα της Πυροσβεστικής, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι πέραν της εικοσαετίας. «Έχουμε καταντήσει ζητιάνοι ζητώντας από Δήμο, Περιφέρεια, Επιμελητήριο και άλλους φορείς ή μεμονωμένα πρόσωπα να βοηθήσουν την Πυροσβεστική», είπε ο κ. Γιαννάκης. Η κα Αλεξανδράτου ξεναγήθηκε στους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς της Πυροσβεστικής και μετά το τέλος της επίσκεψής της εκεί μας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι πραγματικά απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί στην Πυροσβεστική μας. Είμαστε ένα νησί με το περισσότερο πράσινο στα Επτάνησα και όμως η κυβέρνηση έχει αφήσει γυμνή την υπηρεσία προστασίας των δασών μας, αλλά και των περιουσιών μας. Είναι πραγματικά θλιβερό αυτό που συμβαίνει, αυτό που έχει καταφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στο όνομα του αιματηρού πλεονάσματος έχει αφήσει στην τύχη τους υπηρεσίες όπως η Πυροσβεστική. Δεν υπάρχει εξοπλισμός, δεν υπάρχει αρκετή δύναμη να καλύψει τις ανάγκες ενός δύσβατου νησιού όπως είναι η Κεφαλονιά. Η αλλαγή του νόμου περί εμπρησμού και οι ποινές στους εμπρηστές που ουσιαστικά δεν υπάρχουν, οπλίζουν το χέρι ορισμένων να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους για τους δικούς τους λόγους. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Γιαννάκη και στο προσωπικό του για αυτό που επιτελούν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι θα γίνουν άμεσες προσλήψεις στην Πυροσβεστική για να καλυφθούν ανάγκες, ενώ αναφορικά με το εποχικό προσωπικό, αυτό θα προσλαμβάνεται πολύ νωρίτερα, προκειμένου να εκπαιδευτεί κατάλληλα για να είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής κατά τους θερινούς μήνες. Δεσμεύομαι, αν ο λαός της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης μου δώσει την ευκαιρία να τους εκπροσωπήσω στη Βουλή, ότι θα παλέψω από την πρώτη μέρα για να βελτιωθούν οι συνθήκες στην Πυροσβεστική της Κεφαλονιάς».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed