Έχοντας επουλώσει τις πληγές του από τον «Ιανό», το εκκλησάκι του Αη-Γιώργη στα Χαλιωτάτα, της οικογένειας Σπαθή, γιόρτασε και φέτος

Η οικογένεια Σπαθή, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια και τηρώντας όλα τα μέτρα λόγω covid-19, άνοιξε και φέτος τον κτητορικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στα Χαλιωτάτα, τιμώντας την μνήμη του πολιούχου και τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου.
Οι συνθήκες τους περασμένους μήνες έδειχναν ότι το παραδοσιακό εκκλησάκι δεν θα λειτουργούσε φέτος. Το πέρασμα του κυκλώνα «Ιανού» τον Σεπτέμβριο του 2020 το είχε σχεδόν καταστρέψει. Όμως, η οικογένεια Σπαθή τα κατάφερε. Ο Στέλιος, ο Διονύσης, ο Βαγγέλης και ο Γεράσιμος έχτισαν σχεδόν το εκκλησάκι από την αρχή και σήμερα (χθες είχε Εσπερινό) άνοιξε τις πύλες του για τους πιστούς που έφτασαν να προσκυνήσουν κρατώντας μια παράδοση σχεδόν 100 ετών. Λόγω της πανδημίας και των αυξημένων μέτρων το πανηγύρι δεν είχε καμία σχέση με αυτά των περασμένων ετών. Λίγος ο κόσμος, όλοι με τις μάσκες τους, μόλις δύο οι ιερείς, ωστόσο αυτό που περίσσευε ήταν η αγάπη της οικογένειας Σπαθή, που για ακόμη μια φορά, κάτω από αντίξοες συνθήκες κράτησε ζωντανή την παράδοση της περασμένης και πιο περασμένης γενιάς. Ο Αη Γιώργης στα Χαλιωτάτα έβαλε τα καλά του και κάτω από πλήρη μυσταγωγία γιόρτασε και φέτος. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, υγεία σε όλους και πάνω από όλα στους Σπαθαίους, που συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση των προγόνων τους.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed