Δήμος Ληξουρίου: Εκφράζουμε έντονα τη διαφωνία μας, την αγωνία και την δυσαρέσκειά μας στο κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην πόλη μας

Με απογοήτευση είδαμε χθες να ανακοινώνεται από τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ότι το υποκατάστημα στο Ληξούρι είναι μέσα σε αυτά που η τράπεζα σχεδιάζει να κλείσει.
Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει δέκτες πληροφοριών για τον στρατηγικό σχεδιασμό όλων των τραπεζών που περιλαμβάνει μεγάλη μείωση του αριθμού των υποκαταστημάτων τους σε όλη τη χώρα. Η Παλική είναι μια περιοχή αμιγώς αγροτική και οι πολύχρονες συναλλαγές με τους πολίτες της περιοχής, αλλά κυρίως με όλο το φάσμα των ανθρώπων που είναι συναισθηματικά δεμένοι με την πρώην Αγροτική Τράπεζα και έχουν γίνει πλέον πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και με τον υψηλό μέσο όρο ηλικίας που δεν τους επιτρέπει την εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες καθιστά επιβεβλημένη την παρουσία του υποκαταστήματος στο Ληξούρι. Είναι μια απόφαση που υποβαθμίζει το Δήμο μας και είναι αντίθετη με αυτό που όλες οι Τράπεζες υποστηρίζουν, δηλαδή ότι στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες, τους επαγγελματίες και την ανάπτυξη. Ήδη στο άκουσμα της πιθανότητας παύσης της λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος οι επιχειρηματίες (κυρίως) αλλά και οι πολίτες είμαστε ανάστατοι μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί και εκφράζουμε έντονα τη διαφωνία μας, την αγωνία και την δυσαρέσκεια μας. Είναι φανερό λοιπόν τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν με την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος στην τοπική μας κοινωνία που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια από τους σεισμούς, την πανδημία και το Μεσογειακό κυκλώνα Ιανό.
Με την συσσώρευση των υπηρεσιών στα Αστικά Κέντρα και με τις δυσκολίες που προκλήθηκαν από την οικονομική κρίση και την πανδημία δυστυχώς η επαρχία και κυρίως οι αγροτικές περιοχές συρρικνώνονται. Πιστεύουμε ότι ένα τραπεζικό ίδρυμα που έχει συνδέσει το όνομά του με τη στήριξη του παραγωγικού ιστού της χώρας θα ήταν τραγικό να συντελέσει στο μαρασμό της υπαίθρου και των παραγωγικών τάξεων του πρωτογενούς τομέα, ενός πρωτογενούς τομέα που μαζί με τον τουρισμό αποτελούν το μεγάλο στοίχημα της χώρας μας για την έξοδο από την κρίση. Καλούμε την Κυβέρνηση και το Βουλευτή του Νομού, την Περιφερειάρχη και το Επιμελητήριο να στηρίξουν την προσπάθειά μας αυτή και να παρέμβουν δυναμικά ώστε να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη. Καλούμε όλους τους συλλόγους καθώς και όλους τους τοπικούς φορείς να δηλώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια σήμερα της τράπεζας Πειραιώς και αύριο των άλλων τραπεζών. Να λάβουν όλοι σοβαρά υπόψη τους ότι κι εμείς που ζούμε στο Δυτικότερο σημείο της Ελληνικής επικράτειας είμαστε ακρίτες και απαιτούμε το κράτος να σταθεί στο πλευρό μας για να μπορέσουμε ως τοπικές κοινωνίες να διατηρήσουμε τον κοινωνικό ιστό ισχυρό. Το έχουμε ανάγκη. Το έχει ανάγκη η χώρα μας.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed