Παραλίγο να χάσει τη ζωή του 42χρονος τουρίστας από τη Ρουμανία σήμερα το απόγευμα στην παραλία της Σκάλας, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου

Μια ανάσα φτάσαμε σήμερα το απόγευμα από το να θρηνήσουμε το πρώτο θύμα της φετινής τουριστικής σεζόν. 42χρονος Ρουμάνος στην παραλία της Σκάλας, έπαθε έμφραγμα μόλις βγήκε από το νερό και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Ρίου.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο 42χρονος έκανε το μπάνιο του στην παραλία και βγαίνοντας από το νερό σωριάστηκε στην άμμο. Αμέσως έτρεξαν οι διπλανοί του λουόμενοι για να βοηθήσουν, αλλά και ένας δικός μας γιατρός που βρισκόταν στο σημείο. Ο νέος αυτός άνδρας κατάφερε να μείνει στη ζωή, να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο για να τον παραλάβει. Στο Νοσοκομείο Αργοστολίου η κατάστασή του θεωρήθηκε κρίσιμη και αποφασίστηκε η μεταφορά του στο Ρίου. Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά για τον 42χρονο επισκέπτη του νησιού μας.
Από εδώ και πέρα εγείρονται πολλά ερωτήματα αναφορικά με την λειτουργία των πολυσύχναστων παραλιών της Κεφαλονιάς. Στην παραλία της Σκάλας, αν και βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου δεν υπάρχει ναυαγοσώστης, δεν υπάρχουν τα απαραίτητα εργαλεία για να σώσουν μια ζωή. Ο Δήμος Αργοστολίου έχει καθυστερήσει πάρα πολύ τις διαδικασίες και άνθρωποι κινδυνεύουν από την αμέλεια ή την καθυστέρηση πολιτικών προσώπων ή ακόμη και υπαλλήλων που εμπλέκονται με τις παραλίες. Οι πληροφορίες μας λένε ότι ήδη το Λιμεναρχείο έχει επιβεβαιώσει πρόστιμο στον Δήμο για τη μη σωστή λειτουργία της παραλίας της Σκάλας.
Τυχερός μέσα στην ατυχία του ο Ρουμάνος σήμερα, δεν ξέρω αν θα σταθούν κάποιοι άλλοι πιο τυχεροί σε ανάλογο περιστατικό στο μέλλον. Έχουμε ακόμη δύο μήνες καλοκαιριού μπροστά μας, ο Δήμος Αργοστολίου καθυστερεί και το Λιμενικό κόβει πρόστιμα, τα οποία πληρώνουν οι δημότες.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed