Επίσκεψη του Βουλευτή, Παναγή Καππάτου σε Βλιχάτα, Σκινέα και Κοντογενάδα, συναντήσεις με τα Τοπικά Συμβούλια και κατοίκους

Χθες Παρασκευή 29 Οκτωβρίου επισκέφθηκα τους οικισμούς των Βλυχάτων του Σκινέα και της Κοντογενάδας στην Παλική. Αρχικά συναντήθηκα με τον Πρόεδρο κ. Μαντζουράτο και μέλη του τοπικού συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Σκινέως.
Στη συνέχεια στο κοινοτικό κατάστημα Κοντογενάδας συνάντησα τον Πρόεδρο κ. Γερολυμάτο και μέλη του τοπικού συμβουλίου. Παρουσία κατοίκων της περιοχής και στις δυο κοινότητες συζητήσαμε τα κύρια θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες. Διαπίστωσα το ενδιαφέρον των κατοίκων για αποκατάσταση των εκκλησιών μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν το 2014. Στα Βλιχάτα η καταστροφή της εκκλησίας είναι ολοκληρωτική και κατασκευάζεται εξ αρχής. Η προσπάθεια μόνιμων κατοίκων και αποδήμων για την επισκευή των εκκλησιών είναι αξιέπαινη και συμπληρώνει το έργο της ΔΑΕΦΚ σε αυτό τον τομέα.
Επίσης ενημερώθηκα για το πρόβλημα που υπάρχει με την οδοποιία και τις συχνές καταστροφές μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα, ειδικά στην αγροτική οδοποιία. Τέλος ενημέρωσα τα τοπικά συμβούλια και τους συμπολίτες μας για την αναμενόμενη νέα ανάρτηση των δασικών χαρτών και πως η διαδικασία εξελίσσεται ενόψει και της λήξης της σχετικής προθεσμίας τον Μάρτιο του 2022. Ευχαριστώ θερμά τους Προέδρους κ. Μαντζουράτο και Γρηγορόπουλο, τα μέλη των τοπικών συμβουλίων και τους συμπολίτες μας για την συζήτηση που είχαμε για τα προβλήματα των τριών οικισμών. Από την πλευρά μου σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς προσπαθώ για το καλύτερο, για όλα τα χωριά και τους οικισμούς των νησιών μας.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed