Μέσα σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης πήρε σήμερα τον βαθμό της Ιεροσύνης ο π. Αντώνιος Καγγελάρης από τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Δημήτριο, Άξιος, Άξιος, Άξιος…

Δεν μπόρεσε να κρατήσει σήμερα τη συγκίνησή του ο νέος Ιερέας της Μητρόπολής μας, π. Αντώνιος Καγγελάρης κατά την διάρκεια της χειροτονίας του στην Ευαγγελίστρια στο Αργοστόλι από τον Σεβασμιότατο κ.κ. Δημήτριο.
Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα φτάνοντας στον δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης και τα δάκρυά του συγκίνησαν όλους όσους παραβρέθηκαν σήμερα το πρωί στην Μητρόπολη για να φωνάξουν ΑΞΙΟΣ. Και δεν ήταν λίγοι αυτοί, Κεφαλλονίτες οι περισσότεροι από την ενορία του, αυτή του Αγίου Ελευθερίου, αλλά και μη συμπατριώτες μας. Από την Αθήνα, από τα Τρίκαλα (τόπος καταγωγής της συζύγου του) και από την Θεσσαλονίκη (καθηγητές του από το Πανεπιστήμιο). Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ευχαρίστησε όλους εκείνους που του στάθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, του γονείς του, τον πνευματικό του, αλλά και τον Μακαριστό Μητροπολίτη μας κυρό Σπυρίδων. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην σύζυγό του ευχαριστώντας τόσο την ίδια όσο και την οικογένειά της, που αποδέχθηκαν με χαρά να ακολοθήσει την Ιεροσύνη. Στο τέλος ευχαρίστησε και τον Σεβασμιότατο κ.κ. Δημήτριο, αφού όπως ανέφερε τον βοήθησε πάρα πολύ όχι μόνο κατά τα δύο χρόνια της διακονίας του, αλλά από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της Μητρόπολης Κεφαλληνίας. Από την πλευρά του ο κ.κ. Δημήτριος τόνισε στην δική του ομιλία το βάρος που έχει η Ιεροσύνη και πως αυτή, μέσω του π. Αντωνίου θα γίνει το όχημα για τη σωτηρία των ανθρώπων της εκκλησίας που θα υπηρετήσει. Στη χειροτονία παραβρέθηκαν, πέρα από τον πολύ κόσμο, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κουρής, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Νίκος Ανουσάκης και ο πρώην διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, Ευάγγελος Ευαγγελάτος, που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Αργοστολίου, μια και αυτός λείπει στο εξωτερικό. Ο π. Αντώνιος, σύμφωνα με τους κανόνες και την παράδοση της εκκλησίας μας, θα τελεί επί 40 ημέρες καθημερινά τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αργοστολίου πρν αναλάβει τα καθήκοντά του ως εφημέριος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τοποθετηθεί στην ενορία των Διλινάτων, μετά την πρόσφατη απώλεια του π. Σωτηρίου Αντωνάτου. Άγιος ο νέος Ιερέας της Μητρόπολής μας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed