4 οικονομικοί τρόποι για να προστατέψετε το σπίτι σας

Τον τελευταίο καιρό είναι γεγονός ότι η εγκληματικότητα φαίνεται πως καλπάζει. Συχνές πλέον είναι οι ειδήσεις για εισβολές κακοποιών σε σπίτια οι οποίοι μάλιστα απείλησαν αλλά κι έβλαψαν τους κατοίκους που ήταν μέσα σε αυτά. Εννοείται λοιπόν ότι η ασφάλεια του σπιτιού μας είναι πλέον μόνιμα στο μυαλό μας. Ο κάθε ένας από εμάς ψάχνει για τρόπος με τους οποίους μπορεί να κάνει το σπίτι του όσο το δυνατόν πιο ασφαλές για να κοιμάται λίγο πιο ήσυχα το βράδυ και να μην δεν το σπίτι του παραβιασμένο, μία πολύ δυσάρεστη εμπειρία για όλους.

Η πρώτη ανησυχία όλων όσων θέλουν να κάνουν το σπίτι τους πιο ασφαλές είναι σίγουρα το κόστος. Για πολλούς η ασφάλεια είναι απλά πολύ ακριβή, αυτό όμως δεν είναι πάντα αλήθεια. Ας δούμε τέσσερις οικονομικούς τρόπους για να προστατέψετε το σπίτι σας από τους κλέφτες και τους διαρρήκτες.

Τοποθετήστε ένα σύστημα συναγερμού

Ένα σύστημα συναγερμού είναι το πρώτο πράγμα που βάζει στο σπίτι του κάποιος που ανησυχεί για την ασφάλεια του. Το συγκεκριμένο μέτρο ασφαλείας δρα κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο αφού δείχνει στον κλέφτη ότι ο χώρος φυλάσσεται κι έτσι θα το σκεφτεί πολύ καλά πριν δοκιμάσει να μπει στον χώρο. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε άλλωστε είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι κλέφτες ψάχνουν για εύκολους στόχους, δηλαδή για σχετικά αφύλαχτους χώρους. Το κόστος του συστήματος διαφέρει ανάλογα με το τι προσφέρει, αλλά ένα απλό σπίτι δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερα ακριβή λύση που προορίζεται κανονικά για καταστήματα. Με λίγη έρευνα, θα βρείτε σίγουρα ένα αξιόπιστο και οικονομικό οικιακό σύστημα συναγερμού.

Τοποθετήστε κάγκελα στις πόρτες και τα παράθυρα

Όσο καλό και να είναι ένα σύστημα συναγερμού, την καλύτερη προστασία στον χώρο σας θα την προσφέρει ένα φυσικό εμπόδιο όπως τα κάγκελα ασφαλείας. Το συγκεκριμένο μέτρο ασφαλείας απλά κρατάει τους κλέφτες έξω από το σπίτι σας αφού για να μπουν σε αυτό θα πρέπει να αφαιρέσουν κάπως τα κάγκελα και αυτό είναι κάτι που οι περισσότεροι κλέφτες δεν μπορούν να κάνουν. Η Cancelletto – πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας Θεσσαλονίκη έχει μία τεράστια ποικιλία από κάγκελα ασφαλείας, τόσο πτυσσόμενα όσο και σταθερά, οπότε σίγουρα θα βρείτε μία λύση που να ταιριάζει τόσο στον χώρο σας όσο και στο budget σας.

Τοποθετήστε κάμερες

Οι κάμερες είναι ακόμη ένα μέτρο ασφαλείας που δρα σε ψυχολογικό επίπεδο, δηλαδή δείχνει στον υποψήφιο κλέφτη ότι ο ιδιοκτήτης του χώρου παίρνει την ασφάλεια του στα σοβαρά. Αν υπάρχει κάτι που φοβάται ο κλέφτης είναι να καταγραφούν το πρόσωπο και οι δράσεις του σε βίντεο, το οποίο και μετά θα παραδοθεί στις αρχές. Οι κάμερες πλέον δεν είναι ιδιαίτερα ακριβές και μπορούν να συνδεθούν με υπολογιστή, οπότε δεν χρειάζεστε ξεχωριστό καταγραφικό μηχάνημα. Αν το κόστος των καμερών σας φαίνεται μεγάλο, μπορείτε να επενδύσετε σε ψεύτικες οι οποίες και είναι σχεδόν ίδιες με τις κανονικές, ειδικά στα μάτια των κλεφτών. Να ξέρετε απλά ότι δεν θα ξεγελάσουν όλους τους κλέφτες αλλά τους περισσότερους, οπότε παίρνετε κάποιο ρίσκο.

Αλλάξτε λίγο τη καθημερινότητα σας

Ποιος είπε ότι όλες οι λύσεις ασφάλειας κοστίζουν χρήματα; Μπορείτε να «θωρακίσετε» το σπίτι σας χωρίς να ξοδέψετε λεπτό του Ευρώ! Για παράδειγμα, δημιουργήστε καλές σχέσεις με γείτονες που εμπιστεύεστε και πείτε τους να έχουν τον νου σας όποτε λείπετε από το σπίτι και κάντε φυσικά το ίδιο και γι’ αυτούς. Μη μιλάτε για την οικονομική σας κατάσταση και αποφεύγετε να κάνετε posts από διακοπές ή με τιμαλφή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επενδύστε σε καλό φωτισμό εξωτερικού χώρου. Μην αφήνετε ποτέ και για κανέναν λόγο πολλά μετρητά στο σπίτι σας ενώ αν έχετε ακριβά κοσμήματα που δεν φοράτε συχνά, καλό θα ήταν να τα τοποθετήσετε σε θυρίδα τραπέζης. Τέλος, να προσέχετε ποιον βάζετε στο σπίτι σας και καλό θα ήταν να μην αφήνετε μάστορες και άλλους να τριγυρνούν στον χώρο σας χωρίς την επίβλεψη σας.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed