Και στο βάθος δυναμική επιστροφή στον… τόπο του για τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο, μεγάλη ανησυχία στο στρατόπεδο του Θεόφιλου για το «πολιτικό αγγούρι»

Έγινε γνωστό πριν από μία περίπου εβδομάδα ότι ο πρώην Περιφερειάρχης, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου Αργοστολίου στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.
Ο κ. Γαλιατσάτος έχει κάνει ήδη δύο επαφές με στελέχη που τις περασμένες εκλογές στήριξαν ή εκλέχθηκαν κιόλας με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο, κάτι που έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους του νυν Δημάρχου Αργοστολίου. Οι διερευνητικές αυτές επαφές φαίνεται να μην έπεσαν στο κενό και ο πρώην Περιφερειάρχης ετοιμάζεται να ξανακατέβει και πάλι στα τοπικά πολιτικά δρώμενα μετά το 2006 και την διεκδίκηση της Νομαρχίας Κεφαλονιάς-Ιθάκης. Είναι λίγο-πολύ γνωστά τα στελέχη, κυρίως από την αριστερά και την κεντροαριστερά που χάρη σε αυτά εκλέχθηκε ο κ. Μιχαλάτος Δήμαρχος και σε περίπτωση που αυτά αποχωρήσουν από τον συνδυασμό του και ενταχθούν στο νέο συνδυασμό του Θόδωρου τότε το «πολιτικό αγγούρι» είναι μεγάλο για τον νυν Δήμαρχο. Ωστόσο, επειδή είναι πολύ νωρίς ακόμη ο πρώην Δήμαρχος Λειβαθούς κάνει ότι μπορεί για να τορπιλίσει αυτή την προσπάθεια του συμπολίτη του, που έχει και αυτός μεγάλο μερίδιο ψήφων στη Λειβαθώ (το κάστρο του Θεόφιλου), αλλά και στο Αργοστόλι. Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι Θεόφιλος και Βουλευτής, Παναγής Καππάτος πάνε χεράκι-χεράκι, τότε το πρόβλημα μεγαλώνει επικίνδυνα για τον Δήμαρχο Αργοστολίου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed