Κινητικότητα Μαθητών 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου στο Kicevo, Βόρεια Μακεδονία Προγράμματος Erasmus+ «Knowing Sports, Outdoor Activities and Traditions»

Από τις 15 έως 18 Δεκεμβρίου 2021 οι μαθητές της Γ’ Τάξης του σχολείου μας Δημήτρης Βανδώρος, Πέτρος Ηλιόπουλος και Αθηνά Μπενετάτου συνοδευόμενοι από τους καθηγητές κ. Κουλουμπή Δημοσθένη και τον κ. Άγγελο Ευθυμίου επισκέφθηκαν το σχολείο OSU Mirko Mileski της Β. Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ “Knowing Sports, Outdoor Activities and Traditions”.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από τους πόρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – “Πρόγραμμα Erasmus+”. Εκτός από τους μαθητές του σχολείου της Β. Μακεδονίας και της Ελλάδας συμμετείχαν ακόμα μαθητές 26 μαθητές και 14 καθηγητές από την Γαλλία, Τουρκία, Πορτογαλία και Κροατία. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το αθλητικό πρόγραμμα του σχολείου, να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα της περιοχής (παραδοσιακοί χοροί, κουζίνα, γλώσσα κ.α.), πραγματοποίησαν επισκέψεις σε τουριστικά αξιοθέατα, ήρθαν σε επαφή και δημιούργησαν φιλίες με όλα τα παιδιά του προγράμματος. Συνοπτικά το πρόγραμμα της εβδομάδας ήταν:
Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021, επίσκεψη στην Λίμνη Οχρίδα, επίσκεψη στο μοναστήρι Αγ. Ναούμ.
Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021, εργασίες μαθητών για τα παιχνίδια του παρελθόντος και τα οφέλη του αθλητισμού, πρόγραμμα με το τμήμα προσκόπων της πόλης, προπόνηση χάντμπολ.
Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021, επίσκεψη στο σχολείο, περιήγηση στο Κίτσεβο.
Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021, περιήγηση στα Σκόπια – κέντρο και παλιά πόλη, επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ομάδας “Vardar”.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μας: http://3gym-argost.kef.sch.gr/wordpress/2021/12/23/kicevo2021/

Από το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed