Η «μυστικοπάθεια» του Δημάρχου στο θέμα της παραλίας «Κορώνι», η συζήτηση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο και ο ρόλος του Ανουσάκη στην επίλυση της διαφοράς

Το τεράστιο θέμα που έχει προκύψει με το κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί στην παραλία «Κορώνι» συζητήθηκε για ακόμη μια φορά σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου μετά από… απαίτηση 14 συμβούλων της αντιπολίτευσης.
Εισηγητής του θέματος ήταν ο Γιάννης Λυκούδης, όπου σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση, έφερε σε δύσκολη θέση τον Δήμαρχο, αλλά ανάγκασε όλους σχεδόν τους δημοτικούς συμβούλους να τεθούν προ των ευθυνών τους και να ψηφίσουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Μπορεί ο Θεόφιλος Μιχαλάτος να δήλωσε ότι «σήμερα δεν αισθάνομαι ηττημένος για το γεγονός ότι το θέμα το έθεσαν οι 14 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης», ωστόσο στο τέλος ουσιαστικά αναγκάστηκε να υιοθετήσει σε μεγάλο βαθμό την εισήγηση του Γιάννη Λυκούδη και τελικά να ψηφιστεί η πρόταση που ήταν πιο κοντά σε αυτά που πρέσβευε η αντιπολίτευση και αρκετά μακριά σε αυτά που επέμενε να κάνει ο κ. Μιχαλάτος. Κατά τη συζήτηση πήραν το λόγο αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, ο νομικός εκπρόσωπος του Δήμου στην υπόθεση αυτή, Θανάσης Αυγερινός, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαλεριάνου, ο εκπρόσωπος των φερόμενων ως ιδιοκτητών της επίμαχης περιοχής (οικογένεια Τσιλιμιδού) και κάτοικοι του χωριού, που μερικοί εξ αυτών πέρασαν αυτόφωρο, μαζί με τον Αντιδήμαρχο, Νίκο Κουρκουμέλη και δικάζονται εντός του Φεβρουαρίου. Αφού έγιναν τα απαραίτητα «λαϊκά επεισόδια» και αφού το έριξαν αρκετά στην παρελθοντολογία, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να ακολουθήσει και να ψηφίσει το μεγαλύτερο μέρος της εισήγησης, που συνοψίζεται σε τρία πράγματα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου
-Να επαναβεβαιώσει την εκπεφρασμένη στο συμβούλιο της 16ης Σεπτεμβρίου 2020 θέση του ότι η οδός που οδηγεί προς την παραλία «Κορώνι» είναι κοινόχρηστη και για αυτό τον λόγο θα πρέπει ανοίξει προκειμένου να γίνεται ακώλυτη χρήση αυτής.
-Να δηλώσει πως στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής του Ελειού, για να ανοίξει η παραπάνω οδός και να αναγνωριστεί η κοινοχρησία της.
-Να αποφασίσει την άσκηση ένδικου βοηθήματος από τον Δήμο Αργοστολίου, είτε αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, μαζί με κατοίκους της περιοχής, με αίτημα να απαγορευθεί η παρεμπόδιση χρήσης της ως άνω οδού, είτε πρόσθετης παρέμβασης υπέρ της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχουν ασκήσει οι οκτώ (8) κάτοικοι της περιοχής, ανάλογα με την εισήγηση του νομικού που θα αναλάβει την υπόθεση, σε συνεργασία με τον δικηγόρο των συγκεκριμένων κατοίκων, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Στα παραπάνω προστέθηκε ο όρος να ενημερώνονται από εδώ και πέρα από τον Δήμαρχο οι επικεφαλής των παρατάξεων, έτσι ώστε να σπάσει αυτή η «μυστικοπάθεια» από τον κ. Μιχαλάτο, που είχε καλύψει την υπόθεση από την αρχή της.

Η διαφορετική πρόταση Ανουσάκη και η απόρριψή της
Μπορεί την παραπάνω πρόταση να ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, ωστόσο νωρίτερα είχε θέσει στο τραπέζι της συζήτησης μια νέα πρόταση ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Αργοστολίου, Παρόν και Μέλλον», Νίκος Ανουσάκης, η οποία ωστόσο δεν εισακούσθηκε. Τι έλεγε αυτή πρόταση; Να ανοίξει και πάλι ο διάλογος μεταξύ του Δήμου και των ιδιοκτητών με καλή θέληση για να βρεθεί λύση και μάλιστα γρήγορα. Δηλαδή, να ανοίξει ο δρόμος αύριο το πρωί και ο Δήμος εντός τριμήνου να δεσμευτεί ότι θα παρουσιάσει Μελέτη, σύμφωνα με την οποία ο δρόμος να μεταφερθεί στο πλάι του οικοπέδου. Μάλιστα ο κ. Ανουσάκης έκανε λόγο και για δαπάνη περίπου 150.000 ευρώ από την πλευρά του Δήμου για το νέο δρόμο. Όλα αυτά χωρίς κανένα από τα δύο μέρη να απεμπολίσει τα δικαιώματά του. Η πρόταση αυτή έγινε στο πλαίσιο της λογικής ότι αν ακολουθηθεί η δικαστική οδός θα απαιτηθούν 3-5 χρόνια για να λήξει η ιστορία και ο Δήμος Αργοστολίου ενδεχομένως να χάσει την υπόθεση, ενώ με την πρόταση Ανουσάκη το ζήτημα θα έκλεινε το πολύ σε έναν χρόνο με τον Δήμο να δαπανά περίπου 150.000 ευρώ και οι δημότες και επισκέπτες να έχουν πρόσβαση στην παραλία από τον καινούργιο δρόμο. Η πρόταση αυτή δεν εισακούσθηκε, αν και φάνηκε η πλευρά της οικογένειας Τσιλιμιδού να την συζητούσε. Αναμένουμε τις επόμενες πράξεις αυτού του δράματος να τις δούμε στα Δικαστήρια και τα Εφετεία.
Σημείωση: Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση και ενώ είχαν ψηφίσει οι δημοτικοί σύμβουλοι, ο Δήμαρχος «παρακάλεσε» τον κ. Ανουσάκη να βάλει όλη την επιρροή του και την πειθώ του προς τους ιδιοκτήτες του οικοπέδου-δρόμου για να λυθεί ειρηνικά η διαφορά.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed