Τρώει τις σάρκες της η «Ισχυρή Κεφαλονιά», με εισήγηση Γιάννη Λυκούδη και τις… ευλογίες του Γνήσιου, εκτός παράταξης οι Διονύσης Λυκούδης και Νίκος Μενάγιας

Ένα ακόμη δράμα στο σήριαλ της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» είχαμε πριν από λίγο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου μετά από εισήγηση του Γιάννη Λυκούδη και φυσικά τις… ευλογίες του Αλέξανδρου Παρίση, οι Διονύσης Λυκούδης και Νίκος Μενάγιας τίθενται εκτός παράταξης.
Η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να μην διατυπώθηκε επισήμως, ωστόσο οι κινήσεις των συμβούλων της άλλοτε κραταιάς παράταξης τόσο ως Δημοτική Αρχή (2011-2019) όσο και ως μείζονος αντιπολίτευση (2019-) δείχνουν ότι η συρρίκνωση έχει φτάσει μάλλον στα όριά της, εκτός και αν δούμε το αμέσως επόμενο διάστημα και άλλο… άδειασμα ή άλλες διαρροές. Πριν από δύο εβδομάδες στη συγκρότηση των Επιτροπών και κυρίως της Οικονομικής, η μείζονα αντιπολίτευση πρότεινε και μάλιστα ψηφίστηκε από το σώμα η είσοδος στην Οικονομική Επιτροπή του Γιάννη Λυκούδη και του Άγγελου Κωνσταντάκη, αντί των Διονύση Λυκούδη και Νίκου Ανουσάκη. Τότε το θέμα πέρασε σχεδόν απαρατήρητο από όλους, αφού οι αλλαγές στις Επιτροπές στο μέσον της θητείας είναι σύνηθες φαινόμενο. Φαίνεται όμως πως μέσα σε 15 ημέρες έγινε μεγάλο νταβαντούρι και υπήρξε παρασκήνιο από τα λίγα εντός της παράταξης. Δεν ήταν μόνο η παραπάνω κίνηση ή το γεγονός ότι ο Άγγελος Κωνσταντάκης ορίστηκε ουσιαστικά αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ήρθε και το σημερινό και έδεσε το πολιτικό γλυκό. Η απομάκρυνση από την Τουριστική Επιτροπή των Διονύση Λυκούδη και Νίκου Μενάγια έφερε στο φως όλο το παρασκήνιο και πλέον οι δύο παραπάνω πρέπει να λογίζονται ως ξένο σώμα στην «Ισχυρή Κεφαλονιά». Δεν είναι μυστικό ότι οι σχέσεις του Αλέξανδρου Παρίση και όχι μόνο με τους συγκεκριμένους δύο «θόλωσαν» από τις εκλογές του 2019 και μετά και οι εξελίξεις έφεραν τα πράγματα στη σημερινή τους κατάσταση. Αν και σπάνια εμφανίζονται στο Δ.Σ. Λυκούδης και Μενάγιας, οι τοποθετήσεις τους και η ψήφος τους πήγαινε κόντρα αρκετές φορές με τους συνοδοιπόρους τους επί πολλά χρόνια. Είναι γεγονός ότι το γυαλί έχει ραγίσει και απλά περιμένουμε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, που θα είναι η διαγραφή τους από το υπόλοιπο της παράταξης του Αλέξανδρου Παρίση.
Σημείωση: Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Διονύσης Λυκούδης ήταν ο άνθρωπος που πήρε όλο τον… συρφερό του Γνήσιου και τον έφερε στην εξουσία από το 2011 ως το 2019, ενώ ο Νίκος Μενάγιας ήταν αυτός που στερούσε πάντα μια έδρα στον Μιχαλάτο στο κάστρο του, την Λειβαθώ, λόγω των εκεί εκλογικών επιδόσεών του.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed