Η κυβέρνηση έχει σαν πολιτική της να μας εκπλήσσει ευχάριστα

Άξιος πολλών συγχαρητηρίων είναι ο ικανότατος στη διαχείριση της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού και στη προκληθείσα διεθνή οικονομική ύφεση Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης!
Αφορμή του τωρινού άρθρου μου είναι η σημερινή νέα απόφαση του Πρωθυπουργού να μειώσει εκ νέου, μετά την αρχική μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά -22% και όλες τις άλλες φοροελαφρύνσεις και ενισχύσεις των σπιτιών των πολιτών (ολική κατάργηση του φόρου γονικής παροχής, τα προγράμματα επισκευής και εξ οικονομώ και των επιδοτήσεων στην αγορά οικοσκευών μεταξύ των πολλών άλλων,) ξανά τον ΕΝΦΙΑ για τα μεσαία και χαμηλά σε περιουσία νοικοκυριά κατά ένα πρόσθετο -13%! Με την άκρως θετική αυτή σημερινή έκπληξη η κυβέρνηση υπερβαίνει, για άλλη μια φορά ευχάριστα, ακόμα και τις προεκλογικές υποσχέσεις της για μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά -30%! Όμως, τα αποτελέσματα των φιλολαϊκών, φιλεργατικών και φιλοαναπτυξιακών πολιτικών δεν εκπλήσσουν ευχάριστα μόνο στα εισοδήματα και κοινωνικές παροχές μιας μόνο μερίδας πολιτών αλλά ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας.
Έτσι, η ανάπτυξη της Ελλάδας μας το 2021 θα είναι αντί για +4,8% που πρόβλεπε ο προηγούμενος προπολογισμός της κυβέρνησης στο επίσης έκπληξη …+9% περίπου σύμφωνα με τις πιο πιο πρόσφατες εκτιμήσεις! Οπότε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει καθημερινά από τότε που ανέβαλε την εξουσία ότι μπορεί να ανταποκριθεί στα δύσκολα και ότι καλώς έρχονται στην Ελλάδα για τιτάνιες σε μέγεθος ξένες επενδύσεις μειώνοντας το δημόσιο χρέος μας σαν ποσοστό του ΑΕΠ (λόγω της ταχείας οικονομικής ανάπτυξης μας) και αυξάνοντας τις καλές θέσεις εργασίας μειώνοντας παρά τη διεθνή κρίση και την ανεργία στο πρόσφατο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 12,7% (μείωση -3,7% σε σχέση με το 2019!). Τέλος, δεν μπορώ παρά να πιστεύω πως τα καλύτερα έρχονται και ότι στο μέλλον περιμένουν όλους τους Έλληνες ακόμα πιο ευχάριστες εκπλήξεις!

Σπύρος Καγκάδης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed