Η δεκαετία του 1980 επέστρεψε στα Δημοτικά Συμβούλια και μαζί οι… αναμνήσεις από τους τραμπουκισμούς του Βαλλιανάτου με την ντουντούκα στο κεφάλι του Δεφαράνα

Με αφορμή τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος στο Δ.Σ. του Δήμου Αργοστολίου παραλίγο να γίνει της… Κορέας όταν ο πρόεδρος, Νικόλας Βαλλιανάτος, παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με τον Δημοτικό Σύμβουλο, Νίκο Ανουσάκη.
Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις μια μικρή σπίθα παραλίγο να φέρει την καταστροφή. Επί της διαδικασίας ζήτησε τον λόγο ο κ. Ανουσάκης για να πει στον πρόεδρο ότι το συμβούλιο μπορεί να θεωρηθεί παράνομο αν κάποιος κάνει προσφυγή στην Αποκεντρωμένη, μια και δεν λειτουργούσε η πλατφόρμα της τηλεδιάσκεψης και τέσσερις τουλάχιστον Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν είχαν την δυνατότητα να μιλήσουν και να ψηφίσουν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Ο κ. Βαλλιανάτος προσπάθησε να του πει ότι όλα βαίνουν καλώς και δεν είναι ανάγκη να πάρει τον λόγο, αφού νωρίτερα οι κ.κ. Παντελειός, Φόρτες και Γιάννης Λυκούδης του είχαν επισημάνει το πρόβλημα. Κουβέντα στην κουβέντα η μάχη άναψε και έγινε το… Ελ Αλαμέιν μέσα στην αίθουσα. Ο πρόεδρος συνέστησε στον κ. Ανουσάκη να πάει να πάρει τα χάπια του και να επιστρέψει και ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Αργοστολίου, Παρόν και Μέλλον» ξεσπάθωσε κατά του προέδρου.
«Η συμπεριφορά σου είναι σταλινικού τύπου, τότε που ο… πατερούλης έβγαζε ψυχοπαθείς τους αντιφρονούντες και τους έστελνε σε ψυχίατρους και στη συνέχεια στα γκουλάκ της Σιβηρίας και τον θάνατο», του απάντησε ο κ. Ανουσάκης και συνέχισε: «Πάνε οι εποχές που περνούσαν οι τραμπουκισμοί σου, πολιτικοί και κανονικοί. Πάνε οι εποχές που άνοιγες κεφάλια με την ντουντούκα πάνω στην πλατεία Αργοστολίου σε όποιον είχε διαφορετική πολιτική άποψη από εσένα. Καλώ όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να διαβάσουν το βιβλίο του Αλέκου Καλαφάτη και να μάθουν τα κατορθώματα του Βαλλιανάτου, όταν την πλήρωσε ο άτυχος Δεφαράνας. Οι σταλινικές τακτικές δεν χωρούν σε μένα, όχι ότι μπορείς να με χτυπήσεις, αλλά λόγω της δημοκρατίας που έχουμε. Οι τραμπουκισμοί σου δεν περνούν, τα χρόνια της παντοδυναμίας σου έχουν περάσει και είσαι υποχρεωμένος να ακούς την αντίθετη άποψη». Όλο αυτό το διάστημα ο κ. Βαλλιανάτος έκανε λόγο για χάπια και ψυχασθένεια και χρειάστηκε να επέμβουν ο Γιώργος Τσιλιμιδός και ο Αλέξανδρος Παρίσης για να τελειώσει όλο αυτό μέσα στην αίθουσα. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα πάμε σε ήρεμο και πολιτισμένο προεκλογικό διάλογο, αφού φάνηκε σήμερα πως οι εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 θα βαφτούν τουλάχιστον με πολιτικό αίμα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed