Γιώργος Καλιτσουνάκης: «Η μάχη της πολιτικής ενάντια στην υδροκέφαλη οικονομική ισχύ, η νίκη της παράταξης Ανουσάκη θα μας επαναφέρει στην κανονικότητα»

Ένα από τα πρόσωπα των ημερών είναι ο πρώην Λιμενάρχης Κεφαλονιάς, Γιώργος Καλιτσουνάκης, ο οποίος από το σκάφος του Λιμενικού βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου να συζητά σε υψηλότατο επίπεδο για τα πολιτικά δρώμενα του νησιού μας.

Συνέντευξη στον Ξενοφώντα Ευαγγελάτο

Είναι η πρώτη φορά του κ. Καλιτσουνάκη που μιλάει πολιτικά σε κάποιο ΜΜΕ και η ευκαιρία δεν χάθηκε για έναν από τους… χαμένους των προηγούμενων εκλογών, αφού συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» του Αλέξανδρου Παρίση. Ο πρώην Λιμενάρχης μίλησε για το πολιτικό του παρελθόν, το παρόν, αλλά και το μέλλον χωρίς να μασήσει στα λόγια του, αφού ως… στρατιωτικός τα λέει «τσεκουράτα».
-Κύριε Καλιτσουνάκη τις τελευταίες μέρες βρεθήκατε στο επίκεντρο της τοπικής επικαιρότητας λόγω της συμμετοχής σας στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου για τα πολιτικά δρώμενα στην Κεφαλονιά. Τι ακριβώς ειπώθηκε σε αυτή την σύναξη και τι συμφωνήθηκε μεταξύ Ανουσάκη και Παρίση;
«Είναι βασική μου αρχή είναι να μην αποκαλύπτω το περιεχόμενο “κλειστών” συναντήσεων επομένως, όπως αντιλαμβάνεσθε, δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημά σας».
-Παλιότερα πάντως και ειδικότερα μετά τις δημοτικές εκλογές το 2019 ο Παρίσης σας ονομάτιζε ως ένα από τα βασικά πρόσωπα που “τον άδειασαν” στον δεύτερο γύρο των εκλογών κι ότι εσείς προσωπικά με την στάση σας ότι συμβάλλατε στην ήττα του…
«Δεν ασχολούμαι ποτέ με το παρελθόν και γενικά την κουβέντα για τους λόγους και τις αιτίες της ήττας το 2019 τις θεωρώ πλέον πολιτικό μνημόσυνο. Σε μία μακρά διαδρομή πολλά μπορούν να συμβούν για διάφορους πολιτικούς λόγους επειδή κάποιοι δεν χειρίσθηκαν ορθά τα πράγματα κατά τις κρίσιμες στιγμές. Το ζητούμενο όμως σήμερα δεν είναι “να κλάψουμε για το τι έγινε χθες”, αλλά να δούμε πως θα προχωρήσουμε “στο σήμερα και το αύριο”. Υπ΄ αυτή την έννοια η παράταξη “Δήμος Αργοστολίου Παρόν και Μέλλον” με επικεφαλή τον Νίκο Ανουσάκη δίνει μία σημαντική ευκαιρία ανασύνταξης και επανασυσπείρωσης τόσο του χώρου όσο και προσώπων που στο παρελθόν είχαν απομακρυνθεί, αλλά και εισροής “φρέσκων” ατόμων. Επιτρέψτε μου μια λαϊκή φράση, τώρα μας ενδιαφέρουν “τα φρέσκα κουλούρια”, δηλαδή το πως η νέα δημοτική παράταξη που συνιδρύσαμε τόσα στελέχη θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές κι όχι το ποιές λάθος στρατηγικές επέτρεψαν στον Θεόφιλο Μιχαλάτο να κατακτήσει έστω και με λίγες ψήφους την πολυπόθητη γι αυτόν νίκη πριν δυόμισι χρόνια».
-Για ποιό λόγο λοιπόν θεωρείτε πως μόνο η παράταξη Ανουσάκη μπορεί να κερδίσει την παρούσα δημοτική αρχή;
«Κατά πρώτον γιατί δεν βλέπω να υπάρχει και καμία άλλη που να το παλεύει αληθινά κι ουσιαστικά κι αναλαμβάνοντας το τίμημα αυτής της σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης. Αν κάποιοι νομίζουν ότι με το να είναι δραστήριοι στο facebook ή με το να εκφέρουν ένα αδύναμο πολιτικό λόγο χωρίς στίγμα και περιεχόμενο πως θα πετύχουν κάτι μάλλον πλανώνται πλάνην οικτράν. Κατά δεύτερον θεωρώ πως η δική μας παράταξη θα συγκροτήσει μία δυνατή πολιτική ομάδα που ακόμα είναι σε εξέλιξη – να περιμένετε πολλές εκπλήξεις – οπότε θα δοθεί μία κορυφαία μάχη ενάντια στον κ. Μιχαλάτο και την ομάδα του που θα είναι ουσιαστικά μία μάχη της πολιτικής ενάντια στην οικονομική ισχύ. Πιστεύω πως στο τέλος οι περισσότεροι θα επιλέξουν την επιστροφή στην κανονικότητα των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας αντί για τη σημερινή υδροκέφαλη κατάσταση που όλα εκπορεύονται από έναν οικονομικά ισχυρό».

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed