Παύλος Γερουλάνος στο Αργοστόλι: «Οι πονεμένες αλήθειες που δεν ακούγονται, η ενεργειακή κρίση και η επικίνδυνη συγκυρία του πολέμου στην Ουκρανία»

Στο Αργοστόλι, προσκεκλημένος της Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, βρέθηκε σήμερα αργά το απόγευμα ο πρώην υπουργός, Παύλος Γερουλάνος, όπου μίλησε σε ένα πραγματικά μεγάλο κοινό για την ακρίβεια, τον πληθωρισμό και τις οικονομικές εξελίξεις που αναμένουμε στην Ελλάδα.
Ήταν από τις λίγες φορές τα τελευταία χρόνια που κάποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ καταφέρνει να μαζέψει τόσο πολύ κόσμο, λαμβάνοντας υπόψη μας τόσο τον άσχημο καιρό όσο και την περασμένη ώρα. Τον υποδέχθηκε ο Γραμματέας της Ν.Ε., Λευτέρης Κρητικός, που στον σύντομο πρόλογό του έκανε λόγο για την δομημένη πολιτική που πρέπει να εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να πρωταγωνιστήσει και πάλι στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας. Ο Παύλος Γερουλάνος ανέπτυξε περιεκτικά και εμπεριστατωμένα το θέμα της ακρίβειας, το οποίο συνδύασε τόσο με την ενεργειακή κρίση όσο και με τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι αλληλένδετα και αποτελούν την έναρξη μιας άλλης παγκόσμιας πραγματικότητας. Τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ότι το πρόβλημα της ακρίβειας που θερίζει τα νοικοκυριά δεν θα περάσει εύκολα, ενώ προέβλεψε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια παγκόσμια οικονομική κρίση τη οποία έφερε πιο κοντά ο πόλεμος της Ουκρανίας. «Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πει κάτι διαφορετικό στον κόσμο, μπορεί να πει την πραγματική αιτία του προβλήματος», είπε και συνέχισε: «Πρέπει να λέμε τις πονεμένες αλήθειες που συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία, έχει μαζευτεί πολύς πλούτος σε λίγα χέρια και η οικονομία της Ελλάδας βασίζεται σε γυάλινα πόδια. Η υπερκατανάλωση σε Ασία, Νότια Αμερική και Αφρική έφερε αυτά τα αποτελέσματα στον πλανήτη, όπου συγκρούονται ο δημοκρατικός καπιταλισμός με τον αυταρχικό καπιταλισμό (ΗΠΑ-Ευρώπη εναντίον Ρωσίας-Κίνας). Αν ο πλούτος δεν μοιραστεί σε πολλά χέρια και γίνει αύξηση της παραγωγικής τάξης η χώρα μας δεν έχει καμία ελπίδα».
Στη συνέχεια ο κ. Γερουλάνος έκανε πιο πολιτική τη συζήτηση κάνοντας λόγο για τις δυνατότητες που έχει το ΚΙΝΑΛ. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ έχει θεόρατες δυνατότητες, αν κάποια από τα στελέχη μας πάψουν να βγαίνουν στην κοινωνία και να απολογούνται σαν ένοχοι για ότι συνέβη από το 2010 και μετά στη χώρα μας. Οι εποχές αυτές πέρασαν, πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει και απογοητεύει ακόμη και τους δικούς του, ενώ την ίδια ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να πιστεύουν και οι ίδιοι ότι δεν πρόκειται να κυβερνήσουν ποτέ ξανά. Πρέπει να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει με ευκρίνεια και επιχειρήματα ότι ψηφίζοντας Μητσοτάκη ή Τσίπρα δεν πάει πουθενά. Πρέπει να περάσουμε στον κόσμο ότι είναι επιβεβλημένη η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, πρέπει να προωθηθούν τοπικά προγράμματα ανάπτυξης και πρέπει επιτέλους ο κάθε τόπος να πηγαίνει ενωμένος (Δήμαρχος, Επιμελητήριο, Φορείς) και να απαιτεί από την Κυβέρνηση πράγματα που μπορούν να υλοποιηθούν, αφού πρώτα πρέπει να υπάρξει η σχετική προετοιμασία». Ακολούθησαν ερωτήσεις-τοποθετήσεις από αρκετούς παρεβρισκόμενους και έγινε ένας διάλογος πραγματικά πολιτικός και πολιτισμένος. Στο χώρο της ομιλίας μεταξύ άλλων βρέθηκαν ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Μοσχόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων, Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου, Σπύρος Σαμούρης, οι Αντιδήμαρχοι Σάμης, Στέλιος και Σπύρος Σπαθής, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ληξουρίου, Διονύσης Αραβαντινός, ο Αλέξανδρος Παντελειός, ο Δημήτρης Σπανός, ο Μάρκος Κοτσιλίνης και πολλά ακόμη στελέχη και φίλοι του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ της Κεφαλονιάς.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed