«Ανάστα ο Θεός κρίνων την Γην…» έγινε η πρώτη Ανάσταση στο Αργοστόλι με το καθιερωμένο σπάσιμων των μπότηδων, χορευτικά στην Πλατεία Καμπάνας

Χρειάστηκε να περάσουν δύο ολόκληρα χρόνια χωρίς να καταλάβουμε Πάσχα, ωστόσο σήμερα το μεσημέρι αναβίωσε και πάλι το έθιμο του σπασίματων της στάμνας στο Λιθόστρωτο, ενώ ακολούθησε συναυλία και χορευτικό πρόγραμμα στην Πλατεία Καμπάνας.
Όλα ήταν έτοιμα στην ώρα τους από το Λύκειο Ελληνίδων Αργοστολίου, όπου μαζί με τον Δήμο παρουσίασαν στους ντόπιους, αλλά και στους επισκέπτες το έθιμο με το σπάσιμο του μπότη. Η διαδικασία ξεκίνησε από τον Άγιο Σπυρίδωνα, όπου στις 12:00 ακριβώς ο Βαγγέλης Μαζαράκης πέταξε την πρώτη κόκκινη στάμνα από το καμπαναριό της εκκλησίας. Ακολούθησαν πολλές στάμνες και σταμνάκια, με τον Βουλευτή, Παναγή Καππάτο, τον Αντιπεριφερειάρχη, Σταύρο Τραυλό και τον Δήμαρχο Αργοστολίου, Θεόφιλο Μιχαλάτο να κάνουν και αυτοί την… ζημιά τους. Το Λιθόστρωτο ήταν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο και ίσως η παραφωνία της όλης ιστορίας ήταν το γεγονός ότι σχεδόν κανένας δεν φορούσε μάσκα, παρά το γεγονός ότι σκόνταφταν ο έναν πάνω στον άλλο. Το δεύτερο μέρος της φετινής εκδήλωσης έλαβε χώρα στην Πλατεία Καμπάνας. Εκεί με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Αργοστολίου Διονύσης Λαυράγκας και αφού έγινε το καθιερωμένο σπάσιμο των σταμνών, την σκυτάλη πήραν οι Αδελφοί Καραβιώτη, όπου με τις μελωδίες τους μας ταξίδεψαν σε μια άλλη Κεφαλονιά, την παλιά Κεφαλονιά, που συνοδεύτηκε από το βιολί του Λαμπρογιάννη Πεφάνη. Τέλος το πρόγραμμα έκλεισε με πολύ χορό, με τους χορευτές από το Λύκειο Ελληνίδων να τον ξεκινούν και οι πολίτες να λαμβάνουν μέρος και αυτοί στη συνέχεια. Όλα ήταν άψογα οργανωμένα από τον Σύμβουλο επί των πολιτιστικών του Δήμου, Βίκτωρα Ρουχωτά, πλην ενός σημείου που εκδήλωση… κρέμασε για λίγα λεπτά, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να αποχωρήσει.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed