«Η Ζωή εν Τάφω…», πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Μητρόπολη Αργοστολίου για τα Εγκώμια, όλοι οι Επιτάφιοι της πόλης κατέληξαν στην κεντρική πλατεία

Ημέρες του 2019 θύμισαν οι φετινές λατρευτικές εκδηλώσεις της εκκλησίας μας και όπως ήταν αναμενόμενο Μεγάλη Παρασκευή βράδυ πλήθος πιστών συνέρρευσε στην Μητρόπολη Αργοστολίου για να ακούσουν τα Εγκώμια.
Της Ακολουθίας χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος, ενώ το παρών έδωσαν, πέρα από τον πολύ κόσμο οι αρχές του τόπου. Συγκεκριμένα στην Μητρόπολη βρέθηκαν ο Βουλευτής, Παναγής Καππάτος, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νικόλας Βαλλιανάτος, οι Αντιδήμαρχοι, Γιώργος Τσιλιμιδός και Σπύρος Σαμούρης και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κουρής. Επίσης, παραβρέθηκαν οι επικεφαλείς της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής και της Ναυτικής Ακαδημίας. Ο καιρός βοήθησε και η περιφορά του Επιταφίου έφτασε στην κεντρική πλατεία, αφού στην διαδρομή ενσωματώθηκαν στην πορεία οι Επιτάφιοι από τον Άγιο Νικόλαο, από την Συσσιώτισσα, από τον Άγιο Σπυρίδωνα και από τον Αρχάγγελο. Σε ολόκληρη την διαδρομή τους Επιταφίους συνόδευσε η Φιλαρμονική Αργοστολίου, «Διονύσης Λαυράγκας». Στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης προέτρεψε όλους τους πιστούς να δεχθούν τον Χριστό και να απευθυνθούν σε Αυτόν, έτσι ώστε να νοιώσουν το αληθινό Πάσχα. Έδωσε ευχές σε όλους τους Κεφαλλονίτες, στους συμπατριώτες μας της διασποράς, αλλά και στους επισκέπτες του νησιού μας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed