Στα τρία χωρίζονται αυτοί που έχουν παραμείνει ως τώρα δίπλα στον γερο-Γνήσιο, άλλοι με Μιχαλάτο, άλλοι με Ανουσάκη και άλλοι στην… πολιτική αυτοκτονία

Ακόμη δεν έχει περάσει το… σοκ από το τραπέζι του Πάσχα στο στομάχι κάποιων και ήδη έχουν ξεκινήσει τους διαγκωνισμούς αναφορικά με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, όπου ειδικά στον Δήμο Αργοστολίου αναμένεται να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.
Στην κορυφή της… εκλογικής παραφιλολογίας βρίσκεται απόφαση του Αλέξανδου Παρίση να μην κρεμάσει τα πολιτικά παπούτσια του έγκαιρα και με πολιτική αξιοπρέπεια, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, έχει ολέθριες συνέπειες ως προς το «κλείσιμο» της πολιτικής του καριέρας. Ακόμα δηλαδή και οι τελευταίοι δημοτικοί σύμβουλοι που του έχουν τυπικά απομείνει (5 τον αριθμό) αρχίζουν πλέον ο καθένας να σχεδιάζει το πολιτικό του μέλλον. Μια βόλτα στην αγορά του Αργοστολίου μας έκανε να νοιώσουμε ότι η «ψυχορραγούσα» εναπομείνασα παράταξη του γέρο Γνήσιου στο δημοτικό συμβούλιο στην πορεία θα μοιραστεί στα τρία. Kάποιοι θα πάνε με την παράταξη του Νίκου Ανουσάκη που εμφανίζεται πια ως ο νέος δυνατός πόλος απέναντι στον νυν Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο. Κάποιοι θα προσχωρήσουν στην νυν δημοτική αρχή, αφού και ο Θεόφιλος Μιχαλάτος έχει τον τρόπο του να πετάει τα δικά του πολιτικά και όχι μόνο δολώματα, ενώ υπάρχουν κι αυτοί που θα προσπαθήσουν να στήσουν έναν συνδυασμό με επικεφαλή γνωστό παλαιοκομματικό παράγοντα που ναι μεν υπάρχει ακόμα στο πολιτικό σκηνικό του νησιού μας, αλλά κατά βάση ανήκει στην περίοδο 1980 -1990 (είχε κατέβει ακόμα και υποψήφιος βουλευτής το 1985)! Η ουσία είναι ότι έχουμε μια πλήρη αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού στην Κεφαλονιά με κύριο άξονα τις ευρύτερες εξελίξεις στο Δήμο Αργοστολίου όπου το παρασκήνιο μαίνεται με εκπλήξεις, πολιτικές εξαγορές, «φαντάσματα» του παρελθόντος, κρυφούς παίκτες κι ό,τι η καρδιά του ανθρώπου τραβάει θα το βρει. Εδώ είμαστε και το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να πλήξουμε μέχρι οι δημότες οδηγηθούν στις κάλπες.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed