Το μήνυμα του κουκουλοφόρου Αντιδημάρχου καθαριότητας, Σπύρου Σαμούρη, για την ημέρα της Πρωτομαγιάς από τα Σπήλια και τα Χελμάτα

Επίσημα έχει ανοίξει σχεδόν εδώ και δύο εβδομάδες η τουριστική σεζόν για το νησί μας, με τις πρώτες πτήσεις από την δυτική Ευρώπη να έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Ωστόσο, αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν το πρωτομαγιάτικο μήνυμα του Σπύρου Σαμούρη.
Παιδί του… λαού ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αργοστολίου, αφού έπιασε το Μάη το πρωί χθες, το απόγευμα εμφανίστηκε στις απονομές του Βαλλιάνειου Αγώνα Δρόμου για να κερδίσει ακόμη μερικά φωτογραφικά κλικ, και μερικούς ακόμη ύμνους από τις ιστοσελίδες που τον… γλείφουν. Άλλωστε, χάνοντας μέρος της δύναμής του από τον Σπύρο Πεφάνη πρόσφατα, πρέπει να το κερδίσει με άλλον τρόπο και οι πρόθυμοι είναι πάντα δίπλα του. Χθες λοιπόν, την ώρα που ανέβηκε κουκουλωμένος πάνω στο πάλκο στην κεντρική πλατεία για τα… κλικ, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά του, στα Σπήλια και στα Χελμάτα ο κεντρικός δρόμος που ενώνει το Αργοστόλι με την Λειβαθώ μέσω Λακήθρας, τραγουδούσε την… δική του ιστορία. Στρώματα, καρέκλες, παράθυρα, ξύλα, κλαδιά, λεκάνες τουαλέτας, κεραμίδια, πλακάκια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος έκαναν την δική τους πορεία για την εργατική Πρωτομαγιά. Ο κουκουλοφόρος Αντιδήμαρχος όμως δεν χαμπαριάζει από τέτοια. Η ντροπή ήταν απλωμένη στον δρόμο από την περασμένη Πέμπτη, είναι ακόμη και σήμερα Δευτέρα και πιθανότατα να είναι και αύριο Τρίτη. Η δεν βροχή που έπεσε έκανε ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα. Ωστόσο, τον κ. Σαμούρη δεν τον απασχολούν αυτά τα θέματα! Τα κλικ των φωτογραφικών μηχανών να ακούσει θέλει και να δει τη φάτσα του ως πρωταγωνιστή για ακόμη μια φορά σε ένα δρώμενο στο Αργοστόλι. Το γεγονός ότι τον σιχτιρίζουν σε Σπήλια και Χελμάτα δεν τον ακουμπά. Άλλωστε, είναι μικρές εκλογικές περιφέρειες αυτές και οι σταυροί είναι λίγοι για να αξίζουν τον κόπο. Και εις ανώτερα κ. Σαμούρη, το μήνυμα της Πρωτομαγιάς ήταν πολύ σημαντικό για τον Δήμο Αργοστολίου, τους κατοίκους του και τους επισκέπτες του.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed