Ωραία τα βιολιά και οι γιορτές στα Διλινάτα, αλλά οι παραβρισκόμενοι χθες το απόγευμα ακόμη ψάχνουν τουαλέτα για να κάνουν την ανάγκη τους, τρέχοντας στις θρουμπιές

Μια πάρα πολύ ωραία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην κεντρική πλατεία των Διλινάτων, όπου παλιά και νέα αστέρια του βιολιού και της μουσικής έδωσαν ρεσιτάλ με τις εκτελέσεις τους ξεσηκώνοντας τον κόσμο για πολύ χορό.
Ομολογουμένως ήταν μια πολύ ωραία βραδιά, η οποία επισκιάστηκε από ένα σοβαρό πρόβλημα που… τρέχει στο χωριό εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια. Ο λόγος για τις κοινοτικές τουαλέτες, που βρίσκονται στην πλατεία, ωστόσο δεν λειτουργούν, αλλά παραμένουν κλειστές και σε άθλια κατάσταση. Δεν ήταν λίγοι χθες αυτοί (ανάμεσά τους και πολλά παιδιά) που κάποια στιγμή ήθελαν να κάνουν την ανάγκη τους και αναγκάστηκαν να τρέχουν κάτω από τις ελιές και να χρησιμοποιούν θρουμπιές και άλλα χόρτα για να ολοκληρώσουν. Ένα απίστευτο αλαλούμ, με τα παράπονα στο πρόσωπο του προέδρου του χωριού να είναι μεγάλα. Μάλιστα, μερικοί από τους… παθόντες αναρωτήθηκαν τι γίνεται με τις τουαλέτες που έχουν φτιαχτεί, αλλά δεν λειτουργούν για πάνω από δέκα χρόνια. Ο πρόεδρος δέχθηκε κριτική για το γεγονός ότι έχουν σπαταληθεί πολλά χρήματα στην Κοινότητα τα χρόνια της προεδρία τους, ωστόσο δεν βρέθηκαν μερικές εκατοντάδες ευρώ για συντήρηση των τουαλετών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Διονύσης Μινέτος, έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα εδώ και τρία χρόνια, αλλά παρά τις εκκλήσεις του αυτό να μπει στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Κοινότητας από το Τοπικό Συμβούλιο, αυτό δεν έχει γίνει ακόμη. Είναι ντροπή για το μεγαλύτερο χωριό της Κεφαλονιάς με την σπουδαία μουσική και χορευτική παράδοση εν έτει 2023 να ψάχνουμε ελιές για να κάνουμε την ανάγκη μας και θρουμπιές για να «καθαρίσουμε» τον πισινό μας.
Σημείωση: Η φωτό είναι από το inkefalonia

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed