Άκουσε τα εξ αμάξης ο εκπρόσωπος της Fraport, Παναγιώτης Σπυράτος, στο Δ.Σ., υποχώρησε με την ουρά στα… σκέλια η εταιρία, μένουν τα τρία slots στην Κεφαλονιά

Πολύ ευχάριστη τροπή πήρε για την Κεφαλονιά η υπόθεση με τις χρονοθυρίδες του αεροδρομίου μας, αφού ο υπηρεσιακός υπεύθυνος λειτουργίας των αεροδρομίων της fraport πήρε πίσω όσα υποστήριζε για την μείωση κατά μία των χρονοθυρίδων που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο του νησιού μας.
Από την αρχή της έκτακτης αυτής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου φάνηκε πως η μάχη θα είναι μεγάλη μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων, του Βουλευτή, του Αντιπεριφερειάρχη και των φορέων του τουρισμού κόντρα στον συμπατριώτη μας υπηρεσιακό υπεύθυνο της fraport, Παναγιώτη Σπυράτο. Μπορεί ο ίδιος να υποστήριξε στην αρχική του τοποθέτηση ότι η Κεφαλονιά δεν κινδυνεύει αναφορικά με την μείωση των πτήσεων, ωστόσο όσο προχωρούσε η κουβέντα τόσο τα επιχειρήματά του κατέρρεαν το ένα μετά το άλλο. Ο Βουλευτής, ο Αντιπεριφερειάρχης, οι εκπρόσωποι των φορέων (Επιμελητήριο, Ξενοδόχοι, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια) και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αποδομούσαν τους ισχυρισμούς του κ. Σπυράτου. Φάνηκε από την συζήτηση ότι παράνομα και στα… μουλωχτά η fraport πήγε να εξυπηρετήσει μόνο τα δικά της συμφέροντα αναφορικά με τις πτήσεις σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, αφήνοντας το νησί μας στο έλεός του, τουριστικά και κατ’ επέκταση οικονομικά, χωρίς όμως να τα καταφέρει στο φινάλε.
Στη δημοσιότητα δόθηκε και η επιστολή του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Συντονισμού Πτήσεων, που δεν συμφωνούσε με την κίνηση της fraport να κόψει μια χρονοθυρίδα από την Κεφαλονιά και να την δώσει στην Ζάκυνθο. Λίγο πριν από το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Σπυράτος αναγκάστηκε να υποχωρήσει πλήρως και να δεσμευτεί δημόσια ότι η εταιρία, όχι μόνο φέτος αλλά και του χρόνου, δεν θα εγείρει θέμα κατάργησης slot από την Κεφαλονιά. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου υιοθέτησε το σημερινό ψήφισμα των φορέων (Επιμελητήριο, Ένωσης Ξενοδόχων, Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων) και πρόσθεσε να χρησιμοποιηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες σε περίπτωση που η fraport αθετήσει την σημερινή δημόσια υπαναχώρησή της από το θέμα. Το ψήφισμα δεν έγινε δεκτό μόνο από τους δύο Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, που κατέθεσαν την δική τους πρόταση. Πάντως, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, με μπροστάρη την παράταξη «Κεφαλονιά, Νησί για Όλους», έκαναν άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε η Κεφαλονιά να μην στερηθεί ούτε μία πτήση παραπάνω τώρα αλλά και στο μέλλον.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed