Ισχυρές πιέσεις δέχεται από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ ο Σταύρος Σπαθής, έτσι ώστε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του Κινήματος σε Κεφαλονιά-Ιθάκη, πολιτική αναταραχή

Σε ένα απίστευτο μαν του μαν βρίσκεται ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής, προκειμένου να πεισθεί έτσι ώστε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη στις εκλογές, που όπως όλα δείχνουν πάνε για το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
Οι πρώτες συζητήσεις είχαν γίνει ήδη από πέρσι, όταν η αείμνηστη πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά είχε έρθει σε επαφή με τον Σταύρο Σπαθή τόσο στην Χαριλάου Τρικούπη όσο και εδώ στην Κεφαλονιά κατά την επίσκεψή της. Μία ακόμη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υπεύθυνου ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ανά την επικράτεια, του Γιάννη Αργύρη, με τον κ. Σπαθή πριν από περίπου δύο εβδομάδες στην Αθήνα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Αργύρης βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα στην Κεφαλονιά και το απόγευμα είναι προγραμματισμένο ένα κρίσιμο ραντεβού με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, προκειμένου αυτός να ξεπεράσει κάποιες αναστολές που έχει και να μπει στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, δεν θα υπάρξει οριστική απάντηση σήμερα, αφού θα τεθούν κάποιοι όροι στον κ. Αργύρη, με πιο σημαντικό από αυτούς στο ψηφοδέλτιο να βρίσκονται ακόμη δύο άτομα, ενεργά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ αυτή την στιγμή, που να έχουν αποδείξει ότι η κοινωνία τους στηρίζει.
Σε περίπτωση που ο Σταύρος Σπαθής πει το μεγάλο ΝΑΙ, τότε αναμένονται ανακατατάξεις σε πολλά επίπεδα. Είναι γνωστό ότι ο κ. Σπαθής συσπειρώνει δίπλα του έναν αριθμό ψηφοφόρων που ανήκουν από τις παρυφές της άκρας αριστεράς ως τις παρυφές της άκρας δεξιάς. Αυτό σημαίνει πως αν θεωρητικά το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο κόμμα πανελλαδικά με ποσοστό που μπορεί να αγγίξει ή και να ξεπεράσει το 15%, τότε σε τοπικό επίπεδο ο Σταύρος Σπαθής, συνεπικουρούμενος και από τους συνυποψηφίους του μπορεί να… παίξει δυνατά ακόμη και για την μονοεδρική. Το λέμε αυτό διότι η Νέα Δημοκρατία δείχνει να είναι μια διαλυμένη παράταξη και η νυν Βουλευτής να μην έχει την δυναμική του 2019, αφού έχει πλέον αποξενωθεί από την τοπική κοινωνία. Ο κ. Καππάτος άγεται και φέρεται στο άρμα του Θεόφιλου Μιχαλάτου, την ώρα που ο Σταύρος Σπαθής είναι από τα κορυφαία στελέχη της παράταξης του Δημάρχου Αργοστολίου. Εδώ ο Θεόφιλος τι κάνει; Ποιον θα πουλήσει; Τον «αδελφό» Σπαθή ή το… παιδί για τα θελήματα; Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο πολύ μπερδεμένοι, ενώ ήδη έχουν φανεί οι πρώτες έριδες μεταξύ των εν δυνάμει υποψηφίων Βουλευτών. Όλα τα παραπάνω δίνουν ένα μικρό πλεονέκτημα στον Σταύρο Σπαθή, που με λίγη τύχη μπορεί να κοιμηθεί φούρναρης και να ξυπνήσει Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed