Επίσημα εγκαίνια του Μνημείου των πεσόντων Κεφαλλήνων στο Λάλα, Δοξολογία στον Αη Γιάννη Φωκάτων και κατάθεση στεφάνων από αρχές και συλλόγους

Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή ημέρα ήταν η σημερινή για τα Φωκάτα ιδιαίτερα και για την Κεφαλονιά γενικότερα, αφού έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του Μνημείου των πεσόντων Κεφαλλήνων αγωνιστών στη μάχη εναντίον των Λαλαίων στο Πούσι Ηλείας.
Τελέστηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου με παρουσία όλων των αρχών. Στον Ιερό Ναό του Αη Γιάννη των Φωκάτων βρέθηκαν ο Βουλευτής του νομού μας, Παναγής Καππάτος, οι Αντιπεριφερειάρχες, Σταύρος Τραυλός και Σωτήρης Κουρής, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος και οι Αντιδήμαρχοι Σάμης και Ληξουρίου, Σπύρος Σπαθής και Γεράσιμος Γαλανός. Παρόντες ήταν επίσης οι πρόεδροι των Κοινοτήτων, Λακήθρας, Μεταξάτων, Σπαρτιών και Πυργίου. Εκεί ήταν εκπρόσωποι του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Μετά το πέρας της Δοξολογίας πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο νέο Μνημείο, παρουσία της Φιλαρμονικής Αργοστολίου, «Διονύσης Λαυράγκας». Πέρα από όλες τις αρχές και τα σωματεία που κατέθεσαν στεφάνι, κατάθεση έγινε και από τρεις συλλόγους της Πελοποννήσου που έδωσαν το παρών τιμώντας έτσι τόσο την μνήμη των πεσόντων και ανταποδίδοντας την επίσκεψη του συλλόγου των Φωκάτων και του προέδρου του, Νίκου Φωκά κάθε χρόνο στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Πούσι. Δυστυχώς, λόγω της ημέρας και της πολλής ζέστης που επικρατούσε ο κόσμος που παραβρέθηκε δεν ήταν ο αναμενόμενος, ωστόσο για πρώτη φορά το πρώτο μισό της εκδήλωσης στέφθηκε από επιτυχία. Αθάνατοι οι πεσόντες Κεφαλλήνες (Μεταξάδες, Φωκάδες, Πανάδες κα) στην ιστορική μάχη εναντίον των Λαλαίων τον Ιούνιο του 1821 που άλλαξε την πορεία της ελληνικής επανάστασης.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed