Εορταστικές εκδηλώσεις στα Φωκάτα προς τιμή των συμπατριωτών μας που έπεσαν στη μάχη του Πούσι, άριστος οικοδεσπότης ο Νίκος Φωκάς

Η πρώτη εκδήλωση στον Αη Γιάννη Φωκάτων, που αφορούσε τους Κεφαλλήνες που έλαβαν μέρος στη μάχη του Πούσι εναντίον των Λαλαίων, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, παρά την τρομερή ζέστη που επικρατούσε.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου, ΑΟ Φωκάτα, Νίκος Φωκάς, αποδείχθηκε άξιος οικοδεσπότης και παρά το άγχος της πρώτης φοράς, έβγαλε εις πέρας την εκδήλωση αυτή, που ήταν η παρθενική επί εδάφους της Κεφαλονιάς. Χαιρετισμό έκαναν όλοι οι επίσημοι άρχοντες που παραβρέθηκαν, ωστόσο το μεγάλο χειροκρότημα εισέπραξε ο γιατρός, Γιώργος Κουρής, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής πριν από αρκετά χρόνια όλης της σημερινής τελετής στα Φωκάτα. Με την βοήθεια του Νίκου Φωκά, την συμπαράσταση από τον Αντιπεριφερειάρχη, Σταύρο Τραυλό και την ηθική και όχι μόνο στήριξη του Αντιδημάρχου Ληξουρίου, Γεράσιμου Γαλανού, φτάσαμε σήμερα να γίνεται στο νησί μας μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις των τελευταίων ετών. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η ιστορικός Ευρυδίκη Λειβαδά, η οποία ανέλυσε όλη την ιστορική αλήθεια για την μάχη στο Πούσι και την τεράστια προσφορά των Κεφαλλήνων πολεμιστών εκεί. Ακολούθησε το χορευτικό πρόγραμμα με τμήματα από δύο Συλλόγους να παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς. Το πρώτο από τα Φωκάτα και το δεύτερο από τον Λαογραφικό Σύλλογο «Μωραΐτες εν χορώ» από την Πάτρα. Το παρόν έδωσαν εκόμη εκπρόσωποι από τους Συλλόγους «Άγιος Κωνσταντίνος» Λάλα και «Χαράλαμπος Βιλαέτης». Στο τέλος χόρεψαν όλοι μαζί μέσα σε θερμά χειροκροτήματα. Η τιμητική αυτή ημέρα τελείωσε αργά το μεσημέρι με γεύμα που προσέφερε η Περιφέρεια στους προσκεκλημένους από την Πελοπόννησο και τους εδώ επισήμους. Ένα μεγάλο μπράβο ανήκει στον Νίκο Φωκά, που ακόμη μια φορά έβγαλε την Κεφαλονιά ασπροπρόσωπη.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed